На живо

7

Лидия Ганева с нов сингъл

По „Няма да се променя за теб“ младата певица за първи път работи с Ангел Дюлгеров

Публикувано на 20 Март 2024
Лидия Ганева с нов сингъл
Снимка: Орфей Мюзик

Лидия Ганева представя втората си авторска песен на български език.

За първи път финалистката от осми сезон на „Гласът на България“ работи с Ангел Дюлгеров в ролята му на музикален продуцент. Двамата успяват да шлифоват финалната версия, за „да довършим картината, която исках да нарисувам с тази песен“, допълва тя. Лидия признава, че е написала парчето само за 10 минути.

„Импровизирах всичко и за голямо щастие записах тези 10 минути. Така на бял свят се появи „Няма да се променя за теб“, споделя Лидия и допълва, че песента не е любовна, нито е посветена на някого. По-скоро иска да представи онази битка, която всички водим със себе си, когато, заобиколени от самозабравили се хора, искаме да останем верни на собствените си принципи.

Въпреки това любовта се прокрадва като невидима нишка сред музикалните ноти и чувствения глас на младата певица. „Посланието, което искам да предам чрез тази песен е вдъхновено от жените, които се борят с вятърни мелници в любовта. В крайна сметка единствено тя или нейната липса може да ни накара да потеглим в съвсем различна посока“, категорична е Лидия, защото, макар че е на крехките 18 години, е осъзнала, че начина, по който обичаме и изборите, които правим, са в голяма степен отражение на мястото и обществото, в което живеем. „Няма да се впускам в детайли за проблемите на нашето общество, мисля, че са очевидни“, допълва още изпълнителката.

Снимка: Орфей Мюзик

За видеореализацията на „Няма да се променя за теб“ Лидия се доверява изцяло на режисьора Жоро Пеев. „Знаех, че искам да работя с него заради начина, по който успява да предаде чувствителността на артистите, с които работи“, казва тя. Още при първия им разговор, се оказало, че идеите им за това как си представят видеоклипа са изключително сходни и се сработили изключително бързо. По този начин Лидия се чувствала напълно спокойна по време на снимачния процес, който успява да се случи при последното ѝ идване в България.
Вълнението около този проект за певицата е още по-голямо, защото за първи път работи с East Art. Определя компанията като новия фактор на музикалната сцена и е изключително благодарна, че ѝ подават ръка, за да продължава да върви още по-уверено по музикалния си път.

Снимка: Орфей Мюзик

Сингълът „Няма да се променя за теб“ се разпространява дигитално от Warner Music чрез Орфей Мюзик

 

Ключови думи: