На живо

7

Liam Gallagher сподели нов мини албум

Той включва версията на Liam на класиката „Bless You“ на John Lennon

Публикувано на 02 Август 2022
Liam Gallagher сподели нов мини албум
Снимка: WMG/Charlie Lightening

Това лято вече е библейско лято за емблематичния Liam Gallagher.

Неговият обожаван от критиците трети самостоятелен студиен албум C'mon You Know се изстреля директно на първо място, със 70 000 продажби през първата седмица. Gallagher го отпразнува, като изнесе два грандиозни концерта в Knebworth Park през същия уикенд. Всичките 170 000 билета за концертите бяха разпродадени в рамките на няколко минути. Liam предизвика възторг и обожание, връщайки се на същата сцена, на която Oasis изнесоха легендарните си летни концерти през 1996 г.

Безспорно в разцвета на силите си, Liam поддържа лятната енергия, споделяйки новия си мини албум Diamond In The Dark. Той включва версията на Liam на класиката „Bless You“ на John Lennon, която сега дебютира дигитално, след като първоначално се превърна в култов фаворит на феновете, когато беше пусната във виниловото луксозно издание C'mon You Know. 

Снимка: WMG

Считана за една от най-добрите балади на Lennon, „Bless You“ е трогателна балада с джаз мотиви, която разказва за раздялата му с Yoko Ono и е включена в албума му „Walls and Bridges“ от 1974 г. Версията на Liam на песента засилва нейното прочувствено усещане най-вече с различния вокален стил – такъв, какъвто обикновено не очакваме да чуем от него.

Liam говори за версията си на „Bless You“ с Chris Moyles по Radio X. Той каза: „Пея я много гладко и секси, в стил Marvin Gaye, разбирате ли? Много нежно. Това се случва, когато спрете да пиете млечни продукти и да пушите. Станах Marvin Gaye!"

Снимка: WMG/Charlie Lightening

EP-то също така включва студийната версия на „Diamond In The Dark“, която беше описана от „Clash“ като „изключително наперена – взрив на арогантност, от който струи суровата сила на рокендрола“. Тази сурова сила присъства убедително и в другата песен от EP-то – версията на живо на „Diamond In The Dark“, записана в Knebworth Park.

Успехът на C'mon You Know означава, че Liam вече има четири солови албума #1, след „As You Were“ (2017), „Why Me? Why Not.“ (2019) и „MTV Unplugged“ (2020). Между възраждащата се солова кариера и емблематичната му работа с „Oasis“, Liam вече достигна #1 в класацията за официални албуми в Обединеното кралство с общо дванадесет албума, които обхващат почти тридесет години. Издаден в същия ден като C'mon You Know, албумът на живо на Liam – Down By The River Thames, също се класира много добре, дебютирайки на 4-то място.

NME похвали концертите в Knebworth Park, наричайки ги „епичен, знаменит ден, представящ емблематичните концерти на „Oasis“ на новото поколение“. Liam продължава да предизвиква подобни преживявания през остатъка от годината, докато обикаля Европа, Австралия, Нова Зеландия и Южна Америка. Предстоящите му концерти в Обединеното кралство и Ирландия продължават с големи шоута на открито в Дъблин (27-ми август) и Кардиф (15-ти септември). Liam също така ще свири в памет на приятеля си Taylor Hawkins, на трибют концерта на Foo Fighters, който ще се състои на стадион Wembley на 3-ти септември.

Ключови думи: