На живо

7

Криста издава първия си авторски албум

След дълъг и наситен с успехи творчески път, певицата най-накрая стъпва решително с дългосвирещ авторски албум с много гости и изненади

Публикувано на 28 Септември 2022
3 снимки

 ще представи първия си самостоятелен албум с клубен концерт.

Музикалната колекция носи заглавието “У дома” и ще бъде представена на 19 октомври.

Певицата има много издадени сингли през кариерата си, но извървява дълъг път докато стигне до квинтесенцията на артистичната си същност, за естествен завършек в един наистина съдържателен албум.

Освен безкомпромисна аудио продукция, текстове и аранжименти в лицето на Rachel Row и Борислав Бояджиев - Борче, в албума гостуват музиканти като Денис Попстоев, Wah Tony, Ангел Дюлгеров, Александър Обретенов, които записват колоритни сола за някои от траковете, както и Страхил Велчев - KiNK, който добавя допълнителни щрихи за уникалното му звучене. В албумът специално място има и парче подарено на Криста от Румен Бояджиев - музика и Даниела Кузманова - текст.

Криста носи разнообразие в себе си и затова в албума звучи соул, с препратка към госпела, през фънки диско груув от началото на
90-те, така и смесица от RnB с елементи на български фолклор. Началния тон бе зададен от танцувалния сингъл “Будни” през май тази година. 

За премиерата-концерт на 19.10 на сцената с Криста ще бъде цял бенд и специални гости - Бобо, Елена Кокорска и мн. др. За всеки закупен билет/вход, гостите на шоуто ще получат копие CD от албума на певицата. След 20.10 албумът ще бъде във всички стрийминг аудио платформи и ограничен тираж в музикалните магазини.

Ключови думи: