На живо

7

Криста с нов летен сингъл

„Будни“ е свеж микс от игриви вокали, диско груув и закачлив текст

Публикувано на 19 Май 2022
Криста с нов летен сингъл
Снимка: Monte Music Ltd.

Талантливата Криста за пореден път заяви присъствието си на музикалната сцена с новия си сингъл „Будни“.

Видеото е поверено в ръцете на Павлин Иванов - Bashmotion, а за хореографията в него се грижи Радостина Точева.

Идеята за песента идва от вокална бележка, запазена в телефона на Криста, а за създаването на финалната версия помагат Борислав Бояджиев - Борче (съавтор на музика, автор на аранжимент и микс) и Бобо (съавтор на музика и автор на текст).

„Будни“ звучи актуално и свежо, като носи полъха на любимите ар енд би/денс парчета от началото на 90-те години.

“Будни” се разпространява във всички музикални и видео платформи и ще бъде включена в новия албум на Криста, който се очаква да е готов тази есен. Проектът се осъществява със съдействието на Национален фонд "Култура" и Културния фонд на Мюзикаутор.

Снимка: Monte Music Ltd.

Криста е един от артистите на съвременното поколение с най-разностранен талант. Нейните музикални способности се разгръщат ярко както на българската поп сцена, така и на театралната - в спектаклите на Камен Донев. През 2020 г. певицата е избрана от известния бродуейски режисьор Уест Хайлър за главната женска роля в популярния в цял свят мюзикъл "Шрек", поставен за първи път у нас.

Снимка: Monte Music Ltd.

Нейния глас разпознаваме и в анимационните герои на касови филмови продукции като "Тролчета", "Малката стъпка", "Сладките грозничета", а наскоро бе поканена да дублира гласа на Бионсе в новата екранна адаптация на "Цар Лъв". В последните пет сезона на популярното риалити шоу "Гласът на България" Криста предава опита си като вокален педагог, обучавайки бъдещите музикални звезди. В момента завършва работата по албума си, който ще представи през есента.

Ключови думи: