На живо

7

Кралството на планетата на маймуните идва в кината през май

Този май предстои истинска революция в света на киното, защото един от най-качествените съвременни франчайзи Кралството на планетата на маймуните ни пренася в спиращо дъха ново кралство, където съдбата на човечеството виси на косъм

Публикувано на 02 Април 2024
2 снимки

Този май предстои истинска революция в света на киното, защото един от най-качествените съвременни франчайзи Кралството на планетата на маймуните ни пренася в спиращо дъха ново кралство, където съдбата на човечеството виси на косъм. На фона на зашеметяващи визуални ефекти продукцията препуска през сложни политически пейзажи и морални дилеми, като в крайна сметка поставя фундаментални въпроси за нашата същност и съдбата на планета ни.

Действието на филма ни отвежда няколко поколения след управлението на Цезар, когато маймуните вече са доминантният вид, живеещ в хармония, а хората преживяват като диваци, спотайващи се в сенките. Когато нов тираничен лидер се провъзгласява за първия крал на приматите и започва да гради своята империя, младото шимпанзе Ноа се отправя на опасно пътешествие, което ще постави под въпрос всичко, което знае за миналото, и ще го накара да направи избор, който ще предопредели бъдещето както на маймуните, така и на хората.

„Цезар е почти религиозна фигура, а Проксимус приема името Цезар, защото това е най-високата титла в маймунското общество“, казва Кевин Дюранд, който играе Проксимус. „Това е самопровъзгласяване, постигнато с всички необходими средства, за да се гарантира, че маймуните ще продължат да се развиват. Така че виждате влиянието и еволюцията на това, което е оставил Цезар. И както във всеки откъс от човешката история, винаги се появява някакъв тиранин, който плаши всички, за да му повярват.“

Ексклузивен трейлър разкрива нов поглед към героите в продължението на трилогията и ни потапя в завладяващата вселена на Кралството на планетата на маймуните, като същевременно загатва за част от темите, които са все по-актуални от всякога и ще се разгърнат пред нас само на големия екран. Сложният разказ изследва природата на лидерството и борбата за надмощие, власт, оцеляването и последиците от безконтролните амбиции.

Режисьор на Кралството на планетата на маймуните е Уес Бол (трилогията Лабиринтът), по сценарий на Патрик Ейсън (Война на световете), Джош Фрийдман, Рик Джафа (Аватар: Природата на водата) и Аманда Силвър (Prey). В ролите са Оуен Тийг, Фрея Алън, Кевин Дюранд, Питър Мейкън, Уилям Х. Мейси и др.

Изживейте Кралството на планетата на маймуните от 10 май само в кината, 4DX и IMAX.

Ключови думи: