На живо

7

Калин Вельов и Мария Аврамиди в дуетна песен

Песента „Когато пея“ е създадена с подкрепата от Национален фонд "Култура"

Публикувано на 22 Януари 2023
Калин Вельов и Мария Аврамиди в дуетна песен
Снимка: Directo Agency

Калин Вельов и певицата с гръцки произход Мария Аврамиди представиха „Когато пея“.

Песента е по музика, текст и аранжимент на Вельов и носи емблематичните за музиканта позитивни емоции, сила и енергия, които не може да се опишат с думи - трябва да се изпеят.

"Когато пея“ е създадена, за да напомни една проста житейска философия", споделя Калин Вельов. "Трябва да мислим положително, да следваме пътя си, независимо от всичко, което се слува в живота ни. Доброто настроение, усмивката и позитивните мисли са енергията, което би трябвало да ни води напред и да следваме мечтите си“.

Песента „Когато пея“, създадена с подкрепата от Национален фонд "Култура", събира в музикален тандем Калин Вельов и очарователната Мария Аврамиди. Това не е първата артистична среща между двамата. Мария е вокалист и на бразилската латино денс формация „АМАЗОНИЯ “, продуцирана от Вельов. Изгарящо е партньорството им на сцената, в екзотичните ритми на „АМАЗОНИЯ“, когато редом до тях застават и латино артисти от Бразилия, Аржентина, Ангола и Нигерия.

„Когато пея“ среща Калин и Мария и с друг популярен артист. В записа на песента и в снимките на видеоклипа към нея се включва и латино-джаз басистът Борис Таслев. Стилът му влиза в музикална колаборация с майсторския щрих на Вельов, който записва всички останали музикални инструменти в проекта.


Когато пея
Музикален продуцент: Калин Вельов
Музика, текст и аранжимент: Калин Вельов
Мастеринг - Юлиян Янев (JJ Mastering Studio)
Микс: Светослав Заров
Режисьор и оператор: Валентин Иванов - "sValio"

Ключови думи: