На живо

7

Когато Иван Радуловски напише песен за теб

Парчето изповядва безсилието на твореца. Онова чувство, в което един музикант не може да направи нищо друго, за да си върне любовта, освен да напише песен

Публикувано на 24 Октомври 2022
5 снимки

Иван Радуловски разкри новата си песен.

Парчето е озаглавено „Песен за теб“ и изповядва безсилието на твореца. Онова чувство, в което един музикант не може да направи нищо друго, за да си върне любовта, освен да напише песен. 

„След въртележката на любовта остава песента, когато го изпееш става по-леко и всъщност това е силата на баладите. Въпреки, че са тъжни, слушайки ги, хората не се натъжават, а по-скоро преосмислят текста, усещат мелодията и продължават с едно по-леко чувство в сърцето. Напоследък сякаш никой не прави такава музика. Май тя не е viral, но такива песни обичам да пиша и е моето разбиране за хубава музика“, споделя Иван.

"Много лична ми е тази песен и дълго се чудех дали да я споделя със света, но сякаш ѝ дойде времето – това споделя Иван Радуловски преди премиерата на „Песен за теб“.

С „Песен за теб“ Иван Радуловски за пореден път доказва, че може да си модерен, без да си комерсиален. Не случайно изпълнителят избира нея за пилотна към предстоящ албум, защото освен виртуозен в музикално отношение, сингълът описва всяка следваща песен на изпълнителя.

„Реално „Песен за теб“ е един вид интро и обяснява историята на останалите песни. В текста към края има повторение на една фраза, което по някакъв начин разказва, че песента всъщност не е една. В тази форма правя връзка с всички следващи сингли, като се надявам слушателите да разберат повече от кампания, която подготвям в Tik Tok“, разказа Иван.

За пръв път „Песен за теб“ ще бъде представена на живо на 5-ти ноември, по време на фестивала „От другата страна на дъската“ в Sofia Live Club, но баладата вече живее своя живот в музикалните медии и интернет платформите за слушане на качествена музика.

Видеото отново е създадено от режисьора Любо Сергеев, с когото Иван работи за втори път след „Не си до мен“. Мелодията е „стоплена“ от майсторския сакофон на Светлин Къслев, а сценарната история е разказана със завладяващото присъствие на модела Ваня Билева.

По традиция Иван Радуловски, освен автор на музиката и текста, влиза и в главната роля на видеото, създадено като мини филм без край... също като една истинска любов!

Ключови думи:
@