На живо

7

King издаде новия си сингъл

Парчето е част от предстоящия албум на индийския изпълнител New Life

Публикувано на 07 Септември 2023
King издаде новия си сингъл
Снимка: kartikkher

King продължава своя глобален успех с най-новия си двуезичен сингъл „Crown“.

Парчето е част от предстоящия албум на индийския изпълнител New Life.

Изключително амбициозна и непредсказуема продукция „Crown“ има за цел да държи слушателите приковани към всяка секунда от нежните извивки на парчето, звука отвежда слушателите, като на влакче във увеселителен парк с нежни акустични тонове, компенсирани от горещи басовe, мощни акорди и ритъм с вкус на хип-хоп, позволяващ на King безмилостно да забавлява.

Междувременно предстоящият албум на King – New Life е планиран да излезе по-късно тази година и ще включва микс от хинди и двуезични записи, заедно с изненадващи елементи. Оформяйки се в девет нови песни, звуково разнообразното произведение е настроено да съчетава електронни, хип-хоп и индустриални влияния; King лирично ще засегне теми за самонаблюдение, страх, изцеление, щастие, амбиция и триумф в новия си албум New Life.

King е 27-годишен певец, автор на песни и рапър от Ню Делхи. Достигна нови международни висоти по-рано тази година с експлозивната популярност на глобалния хит “Maan Meri Jaan”, който идва със собствен зашеметяващ набор от успехи; влизайки в историята като първата не-боливудска индийска песен, която проби в Global Spotify Daily Top Songs Chart. „Maan Meri Jaan“ натрупа колосалните 810 милиона стриймвания до момента и остава на #17 място в Spotify India's Daily Top Songs класацията за над 300 последователни дни, заедно с продължаващото глобално присъствие в ежедневните хитови класации на Spotify в територии като Обединеното кралство, Япония, Австралия, Нова Зеландия, Канада, Хонг Конг и ОАЕ.

Междувременно международната версия на "Maan Meri Jaan (Afterlife)" с Nick Jonas натрупа над 45 милиона гледания само в YouTube и спечели одобрението на критиката от международната преса: Rolling Stone, MTV, E!, Evening Standard, Entertainment Tonight, Wonderland and 1883 Magazine.

Две групи произведения променящи жанра са – дебютния му албум от 2020 г. The Carnival и миналогодишния Champagne Talk, който е безпрецедентният и успешен сингъл на King. В индийските класации, обикновено доминира основно музика от боливудски изпълнители с десетилетия опит, популярността на рапъра/певеца, се повишава, чрез скъпоценни камъни като “Tu Aake Dekhle” , “Pablo” и “ Iiconic” и доказва, че индийската публика жадува за разнообразие и приема нов вид музикална звезда – постигайки дълбоки нива на успех без машината на Боливуд.

Помагайки да популяризира индийската поп култура по целия свят, работата на талантливия автор на песни завладява публиката с неговите аудио-визуални преживявания и разказвателни концепции в текстовете му, изследвайки теми като неувереността в себе си, възходите и паденията на взаимоотношения – и с международното си хедлайн турне в Обединеното кралство, САЩ и Канада на хоризонта, King безспорно доказва, че неговата звезда е във възход в международен план.

Безспорно укрепвайки позицията си на уникален разказвач на истории и крал на мелодията, с албума си „New Life“, King е настроен да запази името си, като част от естественото му развитие на световно поп сцена. Междувременно се докоснете до вълнуващите динамични звуци на „Crown“.

Песента „Crown“ излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България.

Ключови думи: