На живо

7

King и Nick Jonas разкриха новото си видео

Романтичната поп балада “Maan Meri Jaan (Afterlife)” съчетава емоционално синтезаторно звучене с ободряващ ритъм и традиционни индийски инструменти, превръщайки се в забележително издание на две от най-големите имена на световната поп сцена

Публикувано на 25 Април 2023
King и Nick Jonas разкриха новото си видео
Снимка: WMG

След емблематичното скорошно издание на „Maan Meri Jaan (Afterlife)“ от индийската изгряваща звезда King и американската поп суперзвезда Nick Jonas, дуото се завръща с дългоочакваното официално видео.

Романтичната поп балада “Maan Meri Jaan (Afterlife)” съчетава емоционално синтезаторно звучене с ободряващ ритъм и традиционни индийски инструменти, превръщайки се в забележително издание на две от най-големите имена на световната поп сцена.

Настроени да продължат да привличат глобалното внимание около успешния си хит, който вече стига до 10 милиона стриймвания от пускането си миналия месец, чисто новото видео показва King и Jonas да обменят огромни вокални изпълнения сред зашеметяващи индийски фонове и пустинни пейзажи; епичният резонанс на трака, показва великолепни храмове, сгради и пясък. 

С оригинален, вдъхновяващ и страстен текст от King - „Maan Meri Jaan (Afterlife)” сега е издигната на друго ниво с чисто нов куплет и припев на английски от Nick Jonas. В съответствие с уважението му към индийската култура и нейното дълбоко музикално наследство, парчето също така показва Jonas вълнуващо и за първи път съдържа текстове на хинди – ключов момент за индийската музикална култура.

С милиони стриймвания, както и изкачване в класациите на Spotify в световен мащаб на 13 пазара - достигайки #2 в Южна Африка, #14 в Сингапур, #17 в ОАЕ, #19 в Канада, #34 в Нова Зеландия, #40 в Швейцария и #39 в ежедневните класации на Spotify в Индия — придобива глобална популярност.

King коментира колаборацията: „Представянето на „Maan Meri Jaan (Afterlife)“ пред света с Nick е вълнуващо преживяване. Нямаме търпение феновете да чуят как смесването на нашите стилове оживява”.

Nick Jonas добавя: „Любовта ми към Индия обхваща и нейната музика. Колаборацията с King за неговия завладяващ хит „Maan Meri Jaan“ е истинска чест“.

Сега с епичнoто ново видео, което показва успешния международен хит, изпълнението на Nick Jonas със сигурност ще продължи да привлича вниманието в колаборация с най-успешната и изгряваща звезда на Индия.

За King:
Описван като „рапър-изпълнител-разказвач на истории“, King е 27-годишен, чупещ рекордите индийски изпълнител от Ню Делхи. Той беше открит в риалити шоуто на MTV – Hustle, в което беше финалист. През 2020 г. King издаде дебютния си албум – The Carnival, който събра над 150 милиона стриймвания и 250 милиона гледания в YouTube. Изграждайки стабилна фенбаза, която го подкрепя от началото на кариерата му, последният албум на Кинг – Champagne Talk, изследва разнообразни звукови пейзажи и настроения, свързващи хип-хоп корените на King, боливудските мелодии и поп музиката.

С две размиващи границите на жанра издания зад гърба му, успехът на King е безпрецедентен за индийската музикална сцена. С индийските класации, доминирани изключително от музиката на боливудски изпълнители с 10-15 години опит, популярността на King постига същото ниво на успех за по-малко от три години, без помощта на Боливуд, доказвайки, че публиката в Индия жадува за разнообразие и е готова да приветства нов вид поп звезда.

King несъмнено затвърждава позицията си на уникален разказвач на истории и крал на мелодиите. Динамичният артист в момента се подготвя за международно турне в Северна Америка, като част от естественото му развитие на световно призната поп сила.

За Nick Jonas:

След като наелектризира музикалната сцена от различни ъгли, появи се в хитови филми и стартира успешни бизнес начинания, Nick Jonas все още предизвиква себе си и популярната култура. Разбира се, историята му – като една трета от Jonas Brothers, остава добре документирана, особено предвид доминиращото в класациите завръщане на групата през 2019 г. – Happiness Begins, разпродадените турнета и последвалата номинация за наградата GRAMMY.

В същото време той се утвърди като динамичен солов артист със склонност към разчупването на граници. Албумът му Nick Jonas от 2014 година донесе тройно платинения „Jealous“, двойно платинения „Chains“ и златно сертифицирания „Levels“.

Последвалият го през 2016 г. Last Year Was Complicated роди химна „Close“ [feat. Tove Lo] и събра милиарди стриймвания. През 2017 г. той допринесе към саундтрака на “Ferdinand” с номинираната за награда Златен глобус песен „Home“. През 2016 г. талантът му за писане на песни беше признат с престижната награда Hal David Starlight Award от Залата на славата на авторите на песни. Nick издаде соловия си студиен албум Spaceman [Island Records] през 2021 г.

Междувременно той завладя публиката като съдия в The Voice на NBC и във фаворити от големия екран като „Jumanji: Welcome to the Jungle“, „UglyDolls“, „Midway“, „Jumanji: The Next Level“, „Chaos Walking“ и други. Nick се завръща на големия екран в предстоящата комедия на Amazon Studios – „Foreign Relations“, с участието на Glen Powell.

Nick и братята му стартираха 2023 г. със звезда на Холивудската алея на славата, отбелязваща влиянието на Jonas Brothers и наследството им в развлекателната индустрия. По-късно беше потвърдено, че шестият студиен албум на групата – The Album, трябва да излезе на 12-ти май чрез Republic Records.

Ключови думи: