На живо

7

Killboy издава нов сингъл

По думите на певицата, парчето е за онези мигове, когато животът стане наистина скучен и застоял, невдъхновяващ и досаден

Публикувано на 16 Декември 2022
Killboy издава нов сингъл
Снимка: Warner Music / Jimmy Fontaine

Певицата и автор на песни/продуцент Killboy издава най-новия си сингъл “Glowy Ceilin Sticker Stars”, който тя изцяло продуцира и написва сама.

По думите на певицата, парчето е за онези мигове, когато животът стане наистина скучен и застоял, невдъхновяващ и досаден и вие просто седите и си мислите, радвам се, че имам това ЕДНО нещо .. като приятел, куче или котка или нещо такова... иначе тези моменти наистина биха били гадни!“

“Glowy Ceilin Sticker Stars” следва „Sara“ издаден през ноември, емоционална песен, която Killboy написа като писмо до по-младото си аз. Нейният нетърпеливо очакван дебютен миниалбум, My Crush, беше издаден през октомври и включва 7 песни, включително сингъла „Nails“ (продуциран от Colin Brittain (Dashboard Confessional, 5 Seconds of Summer) и поп/електронен изпълнител/продуцент dwilly) и „Daddy Issues". 

Изпълнители като Killboy са малко, тъй като нейното хладнокръвие е подценено, но въпреки това тя приема недостатъците си чрез музиката си и ги допълва със сарказъм. Лилавокосата певица/автор на песни/продуцент създава хитове, които са дълбоко лични и изпълнени с отношение. Killboy е израснала в малкото градче Texarkana, в силно консервативно семейство, в което се е чувствала не на място. Тя търси утеха в музиката си като средство да се бунтува срещу строгите норми около нея и приема името Killboy, за да запази музиката си тайна от семейството си. В тийнейджърските си години тя си осигури първия голям пробив, когато нейна песен в YouTube стана хит. Въпреки че големите лейбъли се свързват с нея, Killboy избира да запази творческия си контрол и започна да посещава колеж. Като начинаещ специалност по биология, тя избягва гравитационното привличане към правенето на музика, докато повече не издържа. Тя започва да подобрява продукцията си, като се учи как да миксира и създава собствената си музика. През последния си семестър в колежа тя осъзнава, че е време да тръгва с колата си и кара 24 часа до Лос Анджелис, за да сбъдне мечтите си. Издава „Wherethefucc“ през 2019 г. и запазва инерцията си през 2021 г., с най-често срещаната бисексуална любовна песен „U + ME“ и други. Killboyтепърва започва да се развива и докато продължава да изпълнява такава музика според собствените си условия, тя запазва целта си ясна.

„Просто ще продължа да правя това, което ми харесва“, казва тя. „Това е смисълът да си Killboy. Обичам музиката, която правя, и се надявам, че дава на хората свободата да правят каквото искат по всяко време”. 

Сингълът “Glowy Ceilin Sticker Stars” излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България.

Ключови думи: