На живо

7

Kelly Clarkson разкри два нови сънгъла

Това е първото представяне на част от дългоочаквания ѝ десети студиен албум – chemistry , който излиза на 23-ти юни

Публикувано на 20 Април 2023
Kelly Clarkson разкри два нови сънгъла
Снимка: Brian Bowen Smith

Kelly Clarkson сподели два нови сингъла.

Това е първото представяне на част от дългоочаквания ѝ десети студиен албум – chemistry , който излиза на 23-ти юни и е вече наличен за предварителна поръчка чрез Atlantic Records. 

Глобалната суперзвезда, носител на награда GRAMMY споделя: „Да имаш химия с някого е невероятно и завладяващо чувство. Сякаш нямате избор по въпроса. Просто сте привлечени един към друг. Това може да бъде както добро, така и лошо. Този албум ви отвежда по всеки път, по който химията може да ви отведе”.

Двете песни перфектно се допълват и контрастират, демонстрирайки задълбочените текстове, включени в проекта, разработван в продължение на три години. С извисяващи се вокали и завладяващ инструментал Clarkson е по-открита от всякога в „mine“, пеейки „давай, разбий сърцето ми, няма проблем“ („go ahead and break my heart, that’s fine“), преди да пожелае кармично възмездие.

Междувременно фокусът се измества навътре в „me“ – триумфален химн за личностното израстване, написан съвместно с номинираната за награда GRAMMY изгряваща звезда GAYLE. Кулминирайки с фразата „нямам нужда да се нуждая от някого, когато имам себе си“ (“don’t need to need somebody when I’ve got me”), посланието на песента е едновременно интимно и универсално. 

„Решихме да издадем „mine“ и „me“ едновременно, защото не исках да споделя само една песен, която да представлява цял албум или връзка. В този албум има много етапи на скръб и загуба. Всяка песен представлява различнен етап и емоционално състояние”, казва Kelly. 

Една от най-популярните изпълнителки на тази епоха, Clarkson е продала над 25 милиона албума и 40 милиона сингъла в цял свят. Родената в Тексас певица и автор на песни за първи път стана известна през 2002 г. като победител в първия сезон на American Idol и бързо се превърна в една от най-добрите изпълнителки на поп сингли, както и в първия артист, оглавил класациите за поп, кънтри, денс и съвременна музика на Billboard. “Chemistry” е нейният десети студиен албум и трето дългосвирещо издание с Atlantic Records, след Meaning of Life от 2017 г. и When Christmas Comes Around от 2021 г. Междувременно на малкия екран, нейното дневно токшоу, носител на множество награди Emmy, в момента е в процес на заснемане на своя 4-ти сезон, а мястото ѝ на дългогодишен ментор на шампиони в The Voice се възобновява за настоящия 23-ти сезон на шоуто.

Снимка: Atlantic Records

Chemistry track list:

1. skip this part
2. mine
3. high road
4. me
5. down to you
6. chemistry
7. favorite kind of high
8. magic
9. lighthouse
10. rock hudson
11. my mistake
12. red flag collector
13. i hate love (feat. Steve Martin)
14. that’s right (feat. Sheila E.)

 

Парчетата “mine” и “me” излизат у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България.

 

Ключови думи: