На живо

7

Каскадьорът скача в кината от 26 април

Вдъхновен от едноименната популярна ТВ поредица от 80-те, Каскадьорът разказва за Колт Сивърс – белязан от битки каскадьор, който година след като излиза от бизнеса, за да се съсредоточи както върху физическото, така и върху психическото си здраве

Публикувано на 23 Април 2024
Каскадьорът скача в кината от 26 април
Снимка: Форум Филм България

Каскадьорите са невъзпятите герои на киното – те катастрофират, падат от най-големите височини, взривявани са, застрелвани, запалвани и хвърляни през прозорците само и единствено в името на нашето забавление, но много рядко попадат в светлините на прожектора. През 2024 година обаче това ще се промени и то с гръм и трясък.

Вдъхновен от едноименната популярна ТВ поредица от 80-те, Каскадьорът разказва за Колт Сивърс (Райън Гослинг) – белязан от битки каскадьор, който година след като излиза от бизнеса, за да се съсредоточи както върху физическото, така и върху психическото си здраве, е призован обратно в служба, когато звезда на високобюджетен филм — режисиран от бившата му изгора Джоди Морено (Емили Блънт) – изчезва безследно.

Докато безмилостният продуцент на продукцията (Хана Уодингам) прави всичко възможно да запази изчезването на звездата Том Райдър (Арън Тейлър-Джонсън) в тайна от студиото и медиите, Колт изпълнява най-грандиозните и опасни каскади във филма, опитвайки се (с ограничен успех) да спечели отново благоволението на Джоди. Но докато мистерията около изчезналата звезда се задълбочава, Колт ще се окаже впримчен в зловещ криминален заговор, който ще го тласне към ръба на падане, по-опасно от всяка каскада. Какво би могло да се не се обърка?

Каскадьорът скача в кината, 4DX и IMAX от 26 април.

Ключови думи: