На живо

7

K.LINA и приятелят й отново в общ музикален проект

“Nowhere” е финалната песен от трилогията ‘The Movies’, ‘CEO’ и ‘Nowhere’, в която певицата пресъздава трите неща, които намира за най-важни, за да бъде щастлива

Публикувано на 24 Януари 2022
K.LINA и приятелят й отново в общ музикален проект
Снимка: K.LINA PR

“Nowhere” на K.LINA вече е във всички музикални и видео платформи. Като звучене за най-новата си песен Калина Баткова се вдъхновява от изпълнители като Lorde и One Republic, както и от европейската денс музика от началото на 2000-та година.

„Написах тази песен, мислейки си за бъдещето, когато ще мога по-свободно да пътувам и да изживявам красиви мигове с човека до мен. „Nowhere“ означава да си достатъчно свободен и смел, за да живееш вълнуващ живот. Вярвам, че хората обичат да слушат музика, която им помага да избягат от притесненията си – положителният текст, закачливата мелодия и обемните синтове на песента допринасят за това усещане“ – разказва K.LINA и допълва: „Посланието на песента е свободата, красотата на любовта и смелостта спрямо света“. 

Клипът, дело на приятеля й – режисьора Румен Русев, е предназначен за всички, които мечтаят за нещо вълнуващо, необикновено и различно. В него е застъпена идеята за бягство от сивата реалност към един по-свободен живот, а сърцето на клипа е голямата любов и възможностите, които отключва тя към целия свят. Актьорите в клипа Димитър Иванов, Мелис Скендерова, Мадлен Чайлева, Калин Зафиров, Мартин Желанков и Даниела Замфирова са от завършващата тази година паралелка със специалност „Кукли“ в НАТФИЗ. В клипа участие взима и младата Калина Русева, както и талантливият музикант Алек Веждаров в ролята на басиста. За да пресъздадат по-абстрактно усещане режисьорът и екипът снимат на две локации – столичен нощен клуб и язовир на 50 км. от София.

Снимка: K.LINA PR

K.LINA е автор на музиката и текста на “Nowhere”, а комузикален продуцент е Георги Гогов. Той е отговорен и за микса. „Studio Flickers“ е изпълнителен продуцент, а микс&мастър-а са поверени на професионалистите от Metropolis Studios. Китарните акорди са дело на Йордан Чипев. 

Калина Баткова заедно с момчето до нея, Румен Русев, пресъздават концепцията на клипа. За Румен това е още един вълуващ проект. Прекарвайки по-голямата част от юношеските си години в Англия, той започва кариерата си на режисьор в Лондон, където снима реклами. Учи кино, телевизия и дигитални медии в „Калифорнийския университет – Лос Анджелис“ и пътува често между България, Англия и Америка. През 2020-а година се прибира в България за постоянно и работи заедно с Кирил Кирилов – Кико по редица проекти. По време на този период Русев решава, че желае да се развива в България и създава малък колектив от артисти, който нарича “Studio Flickers”. През изминалата година снима десетки музикални видеа, реклами и филми. Един от най-нашумелите му проекти е „КОВИД-20“, в който участват Антон Порязов, Лора Христова, Калоян Минев, Марин Рангелов и Памела Трифонова. Румен и K.LINA се запознават в средата на 2020-та година, откривайки общи интереси и много споделени емоции.

Клипът към “Nowhere” е осъществен с подкрепата на официалния спонсор Национален Фонд Култура - НФК и партньори. 

Коя е K.LINA
ИМЕ: КАЛИНА БАТКОВА
АРТИСТИЧЕН ПСЕВДОНИМ: K.LINA /КЕЙЛИНА/
www.klinamusic.com
СТИЛЪТ
Стилът на K.LINA е смес от акустичен поп, софт рок и електронни денс елементи. Това е музиката, която харесва и която прави. Калина Баткова или K.LINA, както е артистичният й псевдоним, сама пише своите текстове и музика, изразява себе си и своите емоции. Звученето й е уникално за нашия пазар. Високо ниво, елегантност и класа излъчват и тя, и музиката й. Последните години живее, учи и работи в Лондон, но вече си е в София.
СЕМЕЙСТВОТО
Освен с баща си, Тодор Батков, когото всички познават, може би най-известният адвокат у нас, K.LINA се гордее и с двамата си дядовци – единият от тях журналист, другият – поет. Майка й също е човек на словото, издател на популярно детско списание. Нейната майка е атомен физик!
ЛОНДОН
Заминава съвсем млада, за да учи Бизнес Мениджмънт. Успява да влезе и в Музикалната Академия и да учи паралелно втора бакалавърска степен – Музика. Това е страстта й от дете. Още като малко момиче тя не само пее, но и свири на китара и пиано! Когато пристига музикалната й дипломата от Лондон, Калина я показва на баща си, който отбелязва „Чудесно! А къде е другата?“ През 2021, завършва магистър по музикален бизнес отново в английски университет.
В Лондон K.LINA събира група от колеги в Музикалната Академия. Скоро имат участия и то в известни лондонски клубове, между които и The Half Moon, в който са дебютирали самите Stones!

МУЗИКАТА
2019 – Първи сингъл – “Dream Breaker”
2020 – следва романтично-носталгичната “Just One Pic”
Песента „Тhe Movies“ е вдъхновена от любовта. K.LINA се влюбва докато е в София, където се връща заради пандемията и остава тук. Оригиналното заглавие е „I fell in Love During A Pandemic“, но тя решава да го промени, защото „на всички вече ни е дошло до гуша да слушаме за пандемията.“
„СЕО“ е втората песен от трилогията и е метафора на способността ни сами да управляваме живота си, да имаме смелостта и самочувствието да взимаме решения за себе си. Нещо, към което се стремя и ми се иска да постигна“. – споделя K.LINA. Според нея СЕО-тата са определяни като рок-звездите на компаниите, които управляват, именно заради своята креативност, смелост и готовност за поемане на отговорност за своите избори.

Ключови думи: