На живо

7

John Newman пусна нов сингъл

Звученето на новата работа на изпълнителя го представя като готов да влезе отново в света, разположен зад кулисите

Публикувано на 17 Януари 2022
John Newman пусна нов сингъл
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Records

John Newman, притежател на един от най-отличителните гласове, автор и изпълнител на някои от най-големите химни, включително 3 номер 1 сингъла, маркира много добре дошлото му завръщане с чисто новия сингъл "Waiting For A Lifetime".

Нетърпеливо очакваното завръщане на John Newman следва кратка почивка от музиката и много желаното пространство, за да обърне отново внимание на първоначалото на страстта си към изкуството му, което започва като тийнейджър в Йоркшир. John се завърна към основите, правейки мелодии в спалнята си на лаптоп, само заради любовта, която изпитва. Вместо да се чувства притиснат да направи нов хит, той започва да прави инструментали на денс музика и усеща, че душата му се лекува в процеса. Той завръща невероятните чувства, които е асоциирал с музика от детството си, възвръщайки невинността на правенето на музика. Успявайки напълно да се разграничи от тъмните елементи на индустрията, той успява отново да се свърже със соул корените си и да смесва вокали и китари с хип-хоп бийтове. Сега John комбинира всичките си таланти и стилистични качества, точно както първоначално е имал намерение.
John обяснява, “За да открия следващата стъпка в това невероятно пътешествие, на което тръгнах, ми отне няколко доста предизвикателни дни. Трудно е да се промениш и адаптираш, когато си управлявал собствените си бариери. Години наред се облягах на една страна от мен, която беше повлияна от Northern Soul и Motown. Въпреки че винаги ще ме вдъхновява, усетих, че започнах да губя сцепление, да губя фокус и да ставам дезориентиран. Трябваше да спра да правя музика и да се опитам да задържа креативността си, тъй като я използвах като средство за прикриване на емоциите и страховете си. Когато постигнах чувтвото на позитивност, почувствах, че наистина ми липсва нещо, което беше музика, креативност и проект!”

Звученето на новата работа на John го представя като готов да влезе отново в света, разположен зад кулисите. Продуциран от самия John, той се уповава на мрежата си от близки DJ приятели като Sigala, който съвместно продуцира сингъла. Отдавайки дължимото на каталога му, John напълно реконфигурира сета си на живо, състоящ се от миксове на вокали на живо, миксиране на живо и бийт тригъринг. През лято 2022 ще видим John зад пулта с редица от DJ сетове, както и правени по поръчка на феновете му онлайн миксове. Below The Decks е нова серия миксове, курирана и миксирана изцяло от John, показваща необикновените му умения като DJ и неговите влияния. Можете да чуете Below The Decks 001 тук.
“Всичко започна със създаването на малко студио в спалня, когато бях дете, време, в което музиката беше семпла и без натиск”, продължава John. “Започнах да правя тези инструментални денс парчета, но исках да създам нещо, зад което да мога да се скрия, за да отпусна напрежението от миналото, което съм наложил на себе си. Веднъж щом започнах да правя парчетата като автор на песни и продуцент, не можех да спра да правя мелодии, докато накрая се предадох и дадох шанс на вокалите си в тях. Усетих го естествено, като че съм създал нов собствен стил, пътуване, коеот отдавна искам, се появи пред краката ми без да забележа. На всичкото отгоре, за да отговоря на въпросите защо изявите ми на живо сега са вокални DJ хибириди – всяка детска мечта трябва да бъде постигната”.
След подписването с Warner и освежаващото усещане от артистичната свобода, която си е позволил, парчетата на John Newman са изпълнени с чувство на еуфория и празник, правени да накарат фестивалните тълпи да избухнат. Новото му шоу на сцена комбинира DJing, изпълнения на живо и зашеметяващи визуализации, със сетове в Европа на събития като Witcombe Festival, SAGA Festival и Energy Air това лято, изпращайки тълпите в екстаз. Колаборации с Rudimental, Sigma, David Guetta, Sigala и Calvin Harris в кариерата му показаха, че той притежава всички таланти да миксира с най-големите денс звезди в света и че също има намерение да сложи на масата уникалното си виждане за нещата. “Напълно разобличих себе си и показах истинския си аз“, казва John, впускайки се в нова музикална ера. Денс музиката му помогна отново да се почувства невероятно – очаквайте същия ефект върху слушателите му.

John Newman е написал и изпълнил някои от най-големите денс химни през последните 10 години, избухвайки на сцената оттогава като съвместен автор и вокал в класиката на Rudimental, ‘Feel The Love’. Той бързо последва този номер едно хит със собствен дебютен номер 1 сингъл, модерната класика ‘Love Me Again’. Третият оглавяващ класациите сингъл, световния хит на Calvin Harris ‘Blame’ с John като водещи вокали, също последва. Оттогава Newman пътува по света, оглавява някои от най-легендарните локации и изпълнява на някои от най-големите сцени, а през 2022 е готов да го обичате отново.

Сингълът "Waiting For A Lifetime’" у нас можете да слушате чрез Орфей Мюзик / Warner Records.

 

Ключови думи: