На живо

7

Joel Corry обединява сили с Becky Hill

Петкратно номинираният за награда BRIT диджей и продуцент издаде „HISTORY“

Публикувано на 05 Август 2022
Joel Corry обединява сили с Becky Hill
Снимка: Animato Music / Umg

Joel Corry се завръща с нов сингъл.

Петкратно номинираният за награда BRIT диджей и продуцент издаде „HISTORY“.

Това е първото му сътрудничество с Becky Hill – иноватор в денс музиката и носител на награда BRIT. 

След издаването на предишния сингъл "What Would You Do?" – тристранно сътрудничество с David Guetta и талантливия американски рапър Bryson Tiller, Joel прекара голяма част от лятото си на турне – от редовните ангажименти в Ибиса и Лас Вегас до участия във фестивали в цял свят, включително Benicassim, Tomorrowland и Lollapalooza Sweden.

В „HISTORY “Joel обединява сили с Becky Hill, която също постигна голям успех с парчето "Crazy What Love Can Do", което влезе в Топ 10 в класацията на Обединеното кралство. Becky също така участва във фестивалите Benecassim, Creamfields, South Facing и има редовен ангажимент в Ibiza Rocks.

Снимка: Animato Music / Umg

„HISTORY“ е завладяващ, вихрен денс химн – дело на две от най-големите и продуктивни звезди на британската музика. Becky също така беше хедлайнер на първото по рода си финално шоу на UEFA Women's Euro на стадион Уембли в неделя, доказвайки се като един от най-търсените музикални изпълнители на Великобритания. 

„Голям фен съм на Becky Hill от много години и за мен е чест да си сътруднича с нея. Паснахме си незабавно в студиото и съм толкова развълнуван да издам това експлозивно парче с Becky и да направим ИСТОРИЯ заедно това лято“, казва Joel.  

„Работим с Joel по този запис от доста време. След като обмисли много идеи, Joel продължи да казва думата „история“ и „Сега го виждам, Беки!“. Неговият ентусиазъм и страст към това, което прави, са заразителни. Той е мечтаният партньор за колаборация“, допълва Becky. 

За Joel Corry

С петкратно платинени записи в Обединеното кралство, 5 номинации за награда BRIT и с клубни концерти (в продължение на повече от десетилетие) по целия свят зад гърба си, Joel Corry е едно от най-уважаваните имена в денс музиката. Той направи своя пробив със сингъла „Sorry“, който влезе в класацията Топ 10 на Обединеното кралство за 2019 г. и също така счупи 24-часовия рекорд на Shazam за всички времена в Обединеното кралство с над 41 000 тага, проправяйки път за сътрудничество с хора като David Guetta, Jax Jones, Mabel, Charli XCX и Saweetie, както и с още четири парчета, влезли в Топ 10 – включително въздействащия сингъл, оглавил класациите в Обединеното кралство за 2020 г., и глобален хит – "Head & Heart", с участието на MNEK. През 2021 г. Joel направи разпродадени хедлайн турнета както в САЩ, така и в Обединеното кралство, свири на MTV Europe Music Awards в Унгария. Той продължава да има редовни участия в Ibiza Rocks това лято. Освен това в момента Joel има редовен ангажимент в Лас Вегас (за първи път), както и множество участия в глобални фестивали – от Benicassim до Tomorrowland до Creamfields – допълнително подчертаващи най-натовареното му лято досега.

За Becky Hill

С неоспоримия си талант за писане на разбиващи класациите песни и репутация на иноватор в електронната музика, носителката на наградата BRIT – Becky Hill, е един от най-търсените музикални творци на Великобритания в момента. Описана от David Guetta като „една от малкото кралици на денс музиката“, Becky е написала и изпълнила 15 сингъла, влезли в класацията топ 40 в Обединеното кралство, включително пет сингъла, влезли в Топ 10 и един #1 и е събрала над 3,2 милиарда стриймвания само в Spotify. До момента тя е получила общо 13 платинени, 11 златни и 14 сребърни сертификата от BPI. Becky беше третата най-стриймвана британска соло изпълнителка в Spotify през 2021 г., след Dua Lipa и Adele. Нейният дебютен студиен албум – Only Honest On The Weekend, излезе през август 2021 г. и достигна #7 в класацията за албуми на Обединеното кралство. Той роди платинения сингъл „Remember“ , който се изкачи до трето място в класациите в Обединеното кралство и завърши годината като една от най-стриймваните и продавани песни за 2021 г. Наред със соловата си кариера, Becky си сътрудничи с много нейни колеги през последното десетилетие – от Rudimental до Little Simz. Тя пише песни за множество изпълнители – от величия в денс музиката като MK, Tiesto и Jax Jones чак до поп знаменитости като MNEK и Little Mix.

Сингълът „HISTORY“ излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България.

Ключови думи:
@