На живо

7

JC Stewart сподели новата си песен

Публикувано на 28 Септември 2021
JC Stewart сподели новата си песен
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Скоро след номинацията на MTV VMA, JC Stewart споделя чисто новия си сингъл "Don’t Say You Love Me". Това е първата песен от нетърпеливо чакания втори мини албум тази есен.

"Don’t Say You Love Me" вече се утвърди като категоричен любимец на феновете след като е начална песен за концертите на живо на JC от няколко години – и от първото слушане разкрива точно защо той винаги избира да представя себе си пред нова аудитория с тази песен. Тя показва всичко, което го прави неоспорима изгряваща звезда само за три минути. Песента кипи от драма, ескалираща от интроспективни куплети към взривяване в най-запомнящата се част.

Междувременно, таланта на професионалиста за разказване на уязвими истории за много любов в песните достигна нови висоти. Това е семпло съобщение за нещо, през което почти всеки преминава: ако трябва да се разделим, нека поне ограничим болката, която ще изпитаме, като го направим с добро.

JC казва: “Don’t Say You Love Me" е песен, която написах преди над три години. Започвам сетовете на живо с нея от години и винаги ме кара да се чувствам жив веднага щом първия бийт започне. Написах я за нуждата да оставиш някого и да се отстояваш, да имаш куража да си тръгнеш, когато вероятно ще е по-лесно да останеш. Тази песен е нещо, което планирам да покажа на света от дълго време и се радвам, че това време най-накрая дойде“.

Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

JC Stewart написа "Don’t Say You Love Me" със Sam Merrifield (Mimi Webb) и продуцента на песента, Nathaniel ‘Detonate’ Ledwidge. Тя е завършена с миксинг от номинирания за Grammy Matty Green (Dua Lipa, Dermot Kennedy).

Емоциите зад "Don’t Say You Love Me" зареждат отдаденото и прочувствено изпълнение на JC в придружаващото видео, режисирано от Nathan Barlow. Но цялостната атмосфера предизвиква трескавото вълнение за концертите на живо. JC започва песента сам преди бандата му да се разкрие, а климатът около тях се превръща в непокорна буря. Той бива понесен от аудитория от истински фенове преди да го пуснат на земята – бурята е преминала и лъчи оптимизъм проблясват. 

JC Stewart започна 2021 с нареждане като първия глобален Push артист на MTV за годината. Сингълът "Break My Heart" продължи да задвижва набраната инерция. Съвместно писан с Niall Horan, той влезе в 37 New Music Friday плейлисти, колкото и сингъла на Taylor Swift от същата седмица. Най-скорошният му сингъл "Loud" отново повтори феноменалното си изкачване с подкрепа от Radio 1 от Mollie King, Scott Mills и Chris Stark. А международните вълни, които предизвика, дадоха като резултат първия му златен диск в Нидерландия.

Идващ от Северна Ирландия, JC Stewart притежава всички черти, необходими да се превърне в глобално разпознаваем артист. Музиката му е укрепена от истински и силен глас, като прочувствените емоции, които изследва. Освен че талантът му е забележителен, личността му вдъхва доверие. Остроумният му чар и приобщаваща натура са много популярни в социалните мрежи, резултат, който се получи след като Jennifer Aniston сподели версията му през карантината на песента от "Friends" миналата година.

Тогава той пусна и голямата си колаборация с 220 Kid, "Too Many Nights", а дебютният му мини албум ‘When The Light Hits The Room’ е съвместно писан с носителя на награда BRIT / Ivor Novello, Tom Odell. Първата му голяма колаборация дойде, когато съвместно написа "Hollywood", песен, по-късно включена в дебютния албум на Lewis Capaldi.

У нас можете да слушате “Don’t Say You Love Me"  чрез Орфей Мюзик / Warner Music UК.

Ключови думи: