На живо

7

Janelle Monáe издаде нов сингъл

„Float“ включва музикален съпровод от Seun Kuti и Egypt 80

Публикувано на 21 Февруари 2023
Janelle Monáe издаде нов сингъл
Снимка: WMG

Janelle Monáe се завръща с нов сингъл. 

„Float“ включва музикален съпровод от Seun Kuti и Egypt 80.

Според източници, близки до Monáe, „Float“ е вдъхновен от нещата, които говори Muhammed Ali в Заир през 1974 г., еволюцията на Jane, чадъра на Mary Poppins, вълшебното килимче на Aladdin, забивките на Ja Morant в баскетболния кош, Sara Elise, откъси от беседите на Paramahmsa Nithyananda за левитацията, тостът на Raul на 1-ви декември и могъщата философия на Bruce Lee за това да бъдеш „безформен“ и да станеш едно със заобикалящата те среда, да бъдеш като вода...

Съвсем наскоро „Float“ беше включен в анимационен филм, отбелязващ как суперзвездата на Los Angeles Lakers – LeBron James, измества Kareem Abdul-Jabbar от първото място в списъка с голмайстори за всички времена на NBA, който беше споделен в социалните мрежи на ESPN и Instagram профила на James, събирайки общо повече от 275 милиона последователи. 

Janelle Monáe несъмнено е една от най-известните съвременни изпълнителки. 8-кратно номинираната за награда GRAMMY певица, автор на песни, продуцент, изпълнител и модна икона е известна в цял свят със своя неподражаем стил и визионерско звучене. Нейният дебютен албум – THE ARCHANDROID, излезе през 2010 г. и веднага се изкачи до топ 20 в класацията Billboard 200, като същевременно спечели две номинации за награда GRAMMY, включително за „Най-добър съвременен R&B албум“ и „Най-добро ърбан/алтернативно изпълнение“ за златно сертифицирания сингъл “Tightrope (Feat. Big Boi)”.

Снимка: WMG

Float“ вече е наличен чрез Wondaland Arts Society/Atlantic Records/Орфей Мюзик.

Ключови думи: