На живо

7

James Arthur издаде нов албум

33-годишният британец създава по-голямата част от колекцията It'll All Make Sense In The End по време на локдауна в къщата си в Съри. Изнасяйки се от Лондон, музикантът инвестира в звукозаписни уреди и изграждането на студио у дома

Публикувано на 08 Ноември 2021
James Arthur издаде нов албум
Снимка: Sony Music/Вирджиния рекърдс

James Arthur представи новия си албум. 

33-годишният британец създава по-голямата част от колекцията It'll All Make Sense In The End по време на локдауна в къщата си в Съри. Изнасяйки се от Лондон, музикантът инвестира в звукозаписни уреди и изграждането на студио у дома. Той си създава безопасно убежище, в което се чувства удобно да бъде още по-откровен, не само за нещата, които го вдъхновяват, но и за нещата, които го тормозят:


„И изведнъж музиката започна да звучи страхотно. Още в началото имаше звук, към който се стремях и дори тогава звучеше като истински албум. Това е първият път, в който създавам музика на едно и също място, а не в различни студиа и това може да се чуе в песните. Има нещо наистина удобно в това да работиш в собствения си дом – успях да бъда по-уязвим от всякога” – споделя James.


След като написва автобиографичните първи сингли „Medicine“ и „September”, артистът открито пее за любовта, зависимостта и дяволите, които го преследват в „Déjà Vu“, електро-рок песен, която е с голямо емоционално съдържание: „Исках този албум да има подходящи рок елементи. Видът рок, който обичам, е емо и поп-пънк, така че исках да се заема с този жанр. Лирически тази песен, както и много от другите, е звукът на някой, който много размишлява, много обработва и е наистина честен за това къде се е намирал в главата си“. 


Освен искрените изповеди в текстовете си, James Arthur не се страхува да отправи послание и към бъдещото му поколение: „Emily“ е нежна, интимна песен за дъщерята, която един ден може да има: „Идеята възникна от разговорите за това да имам деца. Бих ли бил дори добър баща? А ако прочетат за всички глупости, през които съм преминал? Няма значение“, разсъждава той, „защото в крайна сметка аз съм човекът, който ще бъде до тях през целия им живот."

С „SOS“ певецът отново прави обрат: „Чувствам я като песен, определяща албума. Всичко, което исках да постигна, е в това парче. Има тежък рок, припев в стил 30 Seconds To Mars. След това в стиховете има рап, напомнящ този на Miguel. И накрая има хорово пеене. Вече виждам видеото, вървя по улицата и пея на всички тези разбити души, хванати в капан в къщите си за една година”. 

До днес James Arthur е издал три изключително успешни албума и има над 30 млн. продадени копия по целия свят - James Arthur (UK #2), Back From The Edge (UK #1) и YOU (UK #2). Той има девет самостоятелни сингъла в UK Топ 40, два големи хита №1 и е награден за достигане на милиард стрийма в Spotify на парчето „Say You Won’t Let Go“ (в момента 1,7 милиарда). Наскоро певецът доминира в ефира и класациите с “Lasting Lover”, колаборация със Sigala. Песента стана #1 в ефира на Обединеното кралство, #1 в iTunes и влезе в Топ 10 на официалната UK класация за сингли.

ТУК може да закупите билети за предстоящите му турнета във Великобритания, Ирландия и Северна Америка.

Снимка: Sony Music/Вирджиния рекърдс

It'll All Make Sense In The End - Tracklist:

Running Away
Wolves
Medicine
September
Always
Emily
Last Of The Whiskey
Never Let You Go
4000 Miles
Deja Vu
Ride
Avalanche
SOS
Take It Or Leave It

Поръчайте в онлайн мазагина MusicMall.bg

Източник: Кристина Георгиева / Virginia Records / Sony Music

Ключови думи: