На живо

7

Излезе ремикс на хит на Рут Колева

Премиерата на новата, денс версия на хита "Wassup" беше на 11 февруари

Публикувано на 12 Февруари 2022
Излезе ремикс на хит на Рут Колева
Снимка: Mihail Novakov

Когато отборът играе добре, не се правят смени! Този спортен закон следва и Рут Колева, която отново се довери на продуцентския тандем Fabrizio Parisi & The Editor за официалния ремикс на сингъла си "Wassup". Премиерата на новата, денс версия на хита беше на 11 февруари и излезе във всички дигитални платформи от Warner Music, чрез Орфей Мюзик.
Преди малко повече от половин година, продуцентите създадоха за Рут ремикс на сингъла ѝ "Salty", който влезе директно в Club MTV International (наследника на MTV Dance) и засили международния интерес към певицата. Версията на Fabrizio Parisi & The Editor достигна и до №5 в MTV Русия.
Ремиксът на "Wassup" е готов за същия победен рейд, заменяйки романтичния кадифен ритъм на оригинала с жив денс звук и хипнотизираща вибрация. Новата версия излиза и с чисто ново видео, изградено изцяло върху танца и с подчертано урбанистично внушение.
Както за ремиксите Рут се доверява на Fabrizio Parisi & The Editor, така и за оригиналите, и на "Wassup", и на "Salty", певицата има доказал се отбор - Георги Линев-Kan Wakan и Илияна Недялкова (част от музикалния екип на ZAYN). "Salty" се нареди под №4 в класацията за най-излъчвани песни в българския ефир за цялата 2021 г. и е сред най-шазамваните български песни през изминалата година. А "Wassup" е неизменно в ТОП 10 на българския еърплей още от премиерата си на 22 ноември 2021 г.
Преди дни стана ясно, че Рут Колева е единственият български артист, избран да участва в тазгодишното издание на най-големия музикален форум в света – SXSW (11-20 март), откъдето е стартирала кариерата на имена като Адел, Ейми Уайнахус, Arctic Monkeys. Междувременно тя даде интервю на Робърт Елмс от BBC London, в което представи новата си музика.

Ключови думи: