На живо

7

Излезе новото видео на Дара Екимова

Клипът е към парчето, озаглавено "Дишам"

Публикувано на 03 Ноември 2023
Излезе новото видео на Дара Екимова
Снимка: Вирджиния Рекърдс

Дара Екимова показа новото си видео. 

Песента „Дишам“ е нещо като творческо прераждане за изпълнителката - проект, с който тя заявява себе си музикално и лирически с обезоръжаваща категоричност. Създадена по време на звукозаписна сесия на певицата в студиата на “Вирджиния Рекърдс”, песента е в сътрудничество с един от най-талантливите румънски музикални продуценти – Cristian Pistol (Mr. Gun).

„По времето на написването на тази песен се намирах на странно място, емоционално и психически. Влязох в студиото и мелодията и текстът на „Дишам“ сякаш без усилие се отделиха от мен и за отрицателно време завършихме парчето. Музиката винаги е била най-ефективната ми терапия. “Дишам“ е толкова лична, колкото и споделена - посветена е на всички, които водят вътрешна битка,“ споделя Дара Екимова.

Снимка: Вирджиния Рекърдс

Не е случайно, че веднага след аудио премиерата си, „Дишам“ започна да расте във всички платформи – радио ефира, Shazam, Spotify и още преди да има видео, успя да влезе в трендинга на YouTubе. Песента е пример за проект, в който всичко е вярно и си е на мястото – мелодията, продукцията, докосващият текст, непрестореното и вълнуващо изпълнение. Към всичко това сега се присъединява и видеото, което под режисурата на Жоро Пеев (Jawpains) сътворява интересен визуален образ на вътрешния свят на изпълнителката.

Два дни преди неговото излизане, Дара Екимова подари на феновете си ексклузивно събитие, наречено Преживяването „Дишам“. То премина с впечатляващ денс пърформанс и предварително представяне на видеоклипа към „Дишам“, Дара Екимова успя да създаде интимен момент като вплете разказ за трудностите в себеприемането и дискусия за менталното здраве с терапевта Анна Жукивская. 

Официалната видео премиера на „Дишам“ е днес, 3 ноември, в българския ТВ ефир и YouTube канала на Дара Екимова.

Ключови думи: