На живо

7

Излезе Barbie The Album

Изпълненият със звездно участие саундтрак вече е наличен в световен мащаб при всички търговци на дребно и стрийминг услуги

Публикувано на 21 Юли 2023
Излезе Barbie The Album
Снимка: Орфей Мюзик

Atlantic Records официално представи Barbie The Album – новаторският музикален спътник на дългоочаквания филм „Barbie“, който ще се превърне в събитието на лятото, с участието на Margot Robbie и Ryan Gosling в ролите на Barbie и Ken и разпространяван от Warner Bros. Pictures.

Изпълненият със звездно участие саундтрак вече е наличен в световен мащаб при всички търговци на дребно и стрийминг услуги, и включва наскоро анонсираната песен – „Man I Am“, на мултиплатинената звезда, носител на награди Grammy, BRIT, Златен глобус и Оскар – Sam Smith.

Епичната синт-поп песен е продуцирана от изпълнителния продуцент на саундтрака – Mark Ronson, заедно с Ricky Reed и е написана от гледната точка на Ken. Други акценти в албума включват необикновената оригинална песен „I’m Just Ken“ на звездата от „Barbi“ – Ryan Gosling, изпълнена от името на героя му, както и впечатляващи неиздавани досега парчета на забележителен състав от глобални суперзвезди, включително Lizzo, Tame Impala, The Kid Laroi, HAIM, Khalid, Dominic Fike, Ava Max и GAYLE.

Албумът Barbie The Album излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България.

Взривилото интернет представяне на Barbie The Album стартира за първи път през май и оттогава саундтракът се превърна в аплодиран от критиците световен поп феномен, с над 500 милиона глобални стриймвания и над 4 милиарда показвания в социалните мрежи до момента на сензационните му сингли и забележителни видеоклипове.

Първо излезе наелектризиращият водещ сингъл – “Dance The Night”, на световната суперзвезда, носител на 3 награди Grammy – Dua Lipa, която също така има специално участие във филма. Продуцирана от Mark Ronson, Andrew Wyatt и Picard Brothers, „Dance The Night“ излезе заедно с ослепителен официален видеоклип, включващ специалната поява на сценариста, режисьор и изпълнителен продуцент на „Barbie“ – Greta Gerwig (“Little Women”, “Lady Bird”). Глобалната звукозаписна изпълнителка Karol G я последва с нейния енергичен химн – “Watati (Ft. Aldo Ranks)”, който беше придружен от официално видео, режисирано от Mike Ho и с участието на самата Karol, която навлиза в света на Barbie, заснет на място в “World of Barbie” в Лос Анджелис.

Завладяващата песен на базираната в Обединеното кралство изпълнителка и продуцент PinkPantheress – „Angel“, се появи след това, спечелвайки похвала от Rhe New York Times за своята „замечтана мелодия“, a ELLE я нарече „неочакван парти химн“.

След това глобалните мегазвезди Nicki Minaj и Ice Spice се обединиха, за да превземат „Barbie World“ с тяхната емблематична трансформация на класиката на Aqua, която веднага набра популярност, с над 600 хиляди създадени видеа в социалните мрежи, а официалният TikTok звук може да се похвали с над 230 милиона гледания на видеоклипове.

За първи път представен в глобалния "Barbie" трейлър, който събра над 40 милиона гледания и достигна #1 в YouTube трендинга, „Barbie World“ направи експлозивен дебют в Топ 10 на „Hot 100“ на Billboard, като официално стана най-слушаният и най-добре класиралият се дебют на рап изпълнителка за 2023. Официалният видеоклип е режисиран от Hannah Lux Davis и вече наближава 28 милиона гледания. „Speed Drive“ на Charli XCX продължи поредицата от хитове от Barbie The Album, събирайки над 10 милиона стриймвания и над 6 милиона гледания в TikTok през първата си седмица.

„Barbie Dreams“ на най-горещата нова K-Pop група, създаваща история – Fifty Fifty, излезе по-рано този месец и включва рап изпълнителката от Атланта, създала хита „Area Codes“ – Kaliii, и интерполация на „Together Again“ на Janet Jackson. Миналата седмица беше премиерата на „What I Was Made For? “ на носителката на Оскар, Златен глобус и множество награди Grammy – Billie Eilish, композирана заедно с нейния брат Finneas и продуцирана от него. Сърцераздирателната балада беше придружена от официално видео, режисирано от изпълнителката.

Barbie The Album продължава изключително успешното партньорство между Atlantic Records и Warner Bros. Pictures. Преди това двете компании се обединиха за Birds Of Prey: The Album от 2020 г., който роди двойно платинения хит „Boss B*tch“ на Doja Cat, заедно с номинирания за награда Grammy албум Suicide Squad: The Album от 2016 г., който оглави класациите за албуми в над 70 държави по света, задържа се две последователни седмици в Billboard 200 и включваше диамантено сертифицирания хит „Heathens“ на Twenty One Pilots.         

Barbie The Album е продуциран от международно известния диджей, артист и продуцент, носител на Оскар, Златен глобус и 7 награди Grammy – Mark Ronson, съвместно със сценариста, режисьор и изпълнителен продуцент на „Barbie" – Greta Gerwig. Саундтракът е продуциран и е под ръководството на президента на Atlantic Records West Coast – Kevin Weaver (продуцирал саундтраковете към „The Greatest Showman“, „Suicide Squad“, „Daisy Jones & The Six“, „Birds Of Prey“, „Furious 7“, „The Fault in Our Stars“, „The Fate of the Furious“), и изпълнителния вицепрезидент на Atlantic Records и съвместен ръководител на поп/рок мениджмънта – Brandon Davis.

Обявен от Rolling Stone за „саундтрак гуру“, Weaver е носител на награда Grammy (петкратно номиниран), който е продуцирал множество мултиплатинени проекти за саундтракове с десетки милиони продажби на албуми в цял свят. Допълнителни ключови участници в проекта са копродуцентите на саундтрак албума – Brandon Creed и Joseph Khoury, както и музикалният супервайзър на „Barbie“ и изпълнителен продуцент на албума – George Drakoulias. 

За филма "Barbie"

Да живееш в Barbie Land означава да бъдеш перфектно същество на перфектно място. Освен ако нямаш пълна екзистенциална криза… или си Ken. Warner Bros. Pictures представя една продукция на Heyday Films, LuckyChap Entertainment, NB/GG Pictures, Mattel – „Barbie“.

Филмът ще бъде разпространяван в цял свят от Warner Bros. Pictures и ще бъде пуснат по кината в цялата страна на 21-ви юли 2023 г. и в международен мащаб – стартирайки от 19-ти юли 2023 г. Режисиран от Greta Gerwig, „Barbie“ е с участието на Margot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera, Kate McKinnon, Issa Rae, Rhea Perlman и Will Ferrell. Филмът е написан от Greta Gerwig и Noah Baumbach, вдъхновен от “Barbie” на „Mattel“ и продуциран от David Heyman, Margot Robbie, Tom Ackerley и Robbie Brenner. Изпълнителни продуценти са Michael Sharp, Josey McNamara, Ynon Kreiz, Courtenay Valenti, Toby Emmerich и Cate Adams. Музикален супервайзър на филма е George Drakoulias, с музика на Mark Ronson и Andrew Wyatt. 

Barbie The Album Tracklist:

1. Lizzo – Pink
2. Dua Lipa – Dance The Night
3. Nicki Minaj & Ice Spice – Barbie World (with Aqua)
4. Charli XCX – Speed Drive
5. KAROL G – WATATI (feat. Aldo Ranks)
6. Sam Smith – Man I Am
7. Tame Impala – Journey To The Real World
8. Ryan Gosling – I’m Just Ken
9. Dominic Fike – Hey Blondie
10. HAIM – Home
11. Billie Eilish – What Was I Made For?
12. The Kid LAROI – Forever & Again
13. Khalid – Silver Platter
14. PinkPantheress – Angel
15. GAYLE – butterflies
16. Ava Max – Choose Your Fighter
17. FIFTY FIFTY – Barbie Dreams (feat. Kaliii)

Ключови думи: