На живо

7

Billie Eilish издаде втори албум

Изпълнителката създава албума заедно с брат си Finneas, който е и дългогодишен нейн колаборатор

Публикувано на 30 Юли 2021
Billie Eilish издаде втори албум
Снимка: Анимато Мюзик/Universal Music Group

Billie Eilish най-накрая зарадва феновете си с релийза на втория си студиен албум Happier Than Ever”.

Снимка: Анимато Мюзик/Universal Music Group

Преди официалното му излизане, Eilish представи песните My Future”, “Therefore I Am”, “Your Power”, “Lost Cause” и “NDA”.

Въпреки позитивното заглавие на албума, песните в проекта, не са и близо до радостни. Всяка една от тях разказва за тъмната страна на известността и “Happier Than Ever” се превръща в прозорец към мрака затаил се в сърцето на звездата. Първият релийз от албума тази година беше „Your Power - нежна акустична балада, която поставя въпроса за насилието над непълнолетни момичета и личната история на изпълнителката, свързана с това. 

Снимка: Анимато Мюзик/Universal Music Group

За нея Billie споделя:

„Беше ме страх да издам тази песен, защото е любимият ми проект, който някога съм създавала. Почувствах се сякаш света не я заслужава[…] Тя е отворено писмо до всички, които се възползват от мен – най-вече мъжете. Искам хората да ме чуят, а не да се опитват да разберат за кого говоря, защото песента не е за това. Не е за един конкретен човек. И може би си мислите, че всичко това е защото съм в музикалната индустрия – НЕ! Това се случва навсякъде“.

Снимка: Анимато Мюзик/Universal Music Group

След Your Power” излезе и малко по-ведрият сингъл „Lost Cause”, отново в характерния за Eilish меланхоличен стил, съпътстван от джазов инструментал и закачлив текст. Тракът разказва за апатичен партньор, изцяло незаслужил отделеното му време, а във видеото към него Billie изглежда твърде заета да купонясва с приятелките си, за да страда по него. 

Снимка: Анимато Мюзик/Universal Music Group

Последният трак, преди релийза на албума е „NDA” – една история  за мрачната страна на известността и трудностите, които идват с нея – невъзможни връзки, далеч от нормалния социален живот и потенциални преследвачи. Видеото към песента, което е заснето на един кадър, представя Billie, заедно с екип от 25 професионални шофьори – каскадьори, които карат бясно покрай нея.

В него не участват дубльори и няма допълнителни визуални ефекти – органично и неподправено, като самата Eilish

Новият албум ще включва 16 трака, сред които е и хитовият „Therefore I am”, който излезе миналата есен. С релийза на албума, излязоха и лирик видеа към всичките песни. 

Албумът “Happier Than Ever” излиза у нас на CD и винил и е наличен в онлайн магазина MusicMall.bg ТУК 

Траклист:

1. Getting Older

2. I Didn’t Change My Number

3. Billie Bossa Nova

4. my future

5. Oxytocin

6. GOLDWING

7. Lost Cause

8. Halley’s Comet

9. Not My Responsibility

10. OverHeated

11. Everybody Dies

12. Your Power

13. NDA

14. Therefore I Am

15. Happier Than Ever

16. Male Fantasy

Ключови думи: