На живо

7

Imanbek & BYOR разтърсват с нов сингъл

Изданието превръща хита на Akon от първото десетилетие на 2000 г. "Bananza", в оригинален и модерен хаус бийт с ниски вокали и вибриращи перкусии

Публикувано на 10 Май 2022
Imanbek & BYOR разтърсват с нов сингъл
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Печелилият награди Grammy DJ и продуцент Imanbek обедини усилия с руския хаус тейстмейкър BYOR за искрящия нов сингъл "Belly Dancer".

Изданието превръща хита на Akon от първото десетилетие на 2000 г. "Bananza", в оригинален и модерен хаус бийт с ниски вокали и вибриращи перкусии. Това е мелодия за родените отново купонджии, готови да се раздвижат като "Belly Dancer". 

Imanbek придоби безсмъртен статус преди няколко години, пускайки ремикс на "Roses" от Saint Jhn. Като прогресиращ тийн продуцент от Казахстан, той незабавно привлече внимание с версията си, по-конкретно, когато спечели награда Grammy със записа, превръщайки се в първия някога казахстанец с награда Grammy.

Оттогава той извежда звученето си по-далеч, обединявайки се с едни от най-добрите по света (включително Usher и DJ-и като Marshmello, Afrojack и Don Diablo), като в същото време издава и популярни парчета като ‘Goodbye’ и миналогодишното ‘Sweet Dreams’. Новият му сингъл "Belly Dancer" перфектно се изравнява с еволюцията на Imanbek, този път в обединение с BYOR, един от най-горещите изгряващи руски електронни артисти.

BYOR стана известен с дълбокото си и ритмично хаус продуциране, подчертано в хитови записи като "Feeling Right" през 2020 и миналогодишния "Keep On Dancin", и двата излезли чрез лейбъла на Tiësto, Musical Freedom. Този нов сингъл съвършено се смесва с гладкия и мелодичен подход на Imanbek.

„Belly Dancer“ изгражда атмосферата около вълнуващ и моментално разпознаваем вокал, потапяйки сладки филтрирани ефекти, заедно с устойчив хаус бийт и меки, ударни бас акорди. Това е идеалната клубна обстановка, която подобрява настроението с остри перкусии, въртящи се звуци и екзотични акценти, уверявайки ни, че традиционния ориенталски танц не е далеч. 

Оставете на Imanbek и BYOR да пуснат сингъл, служещ като задължително присъствие в плейлистите и клубно оръжие на DJ-ите.  

Измислихме тази песен като експеримент. Винаги съм търсил интересни колаборации с артисти, чиито стилове се различават от моя. Така че направихме това с BYOR, един от най-големите руски DJ-и според мен. Чрез комбиниране на нашите подходи и използвайки вирусни тенденции, ние създадохме този трак и мисля, че си заслужава!

- Imanbek

Дълго време исках да направя кавър на песен, но никъде не виждах подходящата.
И веднага след като намерих тази песен, която беше почти забравена, си помислих: ТОВА Е! След месец, когато песента беше завършена, акапелата започна да се разпространява вирусно в TikTok и това беше знак! Затова решихме да побързаме и да започнем 2022 г. с Големия взрив заедно с Imanbek.

- BYOR

"Belly Dancer" – у нас можете да слушате този нагревател на дансинга чрез Орфей Мюзик/ Musical Freedom.

Ключови думи: