10:30 | 14:45
На живо

Приятно разсеяни с Деси
7

Imagine Dragons става посланик на United24

Групата ще подпомага дарителската платформа в набирането на средства за Украйна

Публикувано на 27 Юли 2022
Imagine Dragons става посланик на United24
Снимка: Animato Music / Universal Music Group

Една от най-известните и обичани групи, Imagine Dragons, става посланик на United24 - дарителската платформа, създадена от президента на Украйна - Володимир Зеленски, с цел подпомагане на страната.

В петък, 22 юли, членовете на групата бяха официално представени като новия посланик. Носителите на награди GRAMMY ще помогнат на инициативата за набиране на средства за спешна медицинска помощ. 

Фронтменът на бандата, която има силна връзка с украинската публика, Dan Reynold споделя по време на онлайн разговор със Зеленски: „Ние обичаме Украйна и искаме да помогнем по всякакъв възможен начин. Несправедливости като тази могат да бъдат победени само когато сме единни. Заставаме зад хората на Украйна и техния смел лидер. Ще работим с United24, за да създадем начини за повишаване на осведомеността и да осигурим нужните средства, докато войната приключи. Очакваме с нетърпение деня, когато ще отпразнуваме свободата, живота и музиката със силния народ на Украйна”. 

Първият проект, който Imagine Dragons ще подкрепи, е под eгидата на Първата дама на Украйна. Със събраните средства ще бъдат закупени линейки, оборудвани с всичко необходимо. Imagine Dragons се присъединяват към легендарния футболист Andriy Shevchenko, изключителната тенисистка Elina Svitolina и американския актьор Liev Schreiber. Следващият посланик ще бъде обявен през идната седмица.

 

Ключови думи: