На живо

7

Imagine Dragons с емоционален пети студиен албум

„Целият този запис е за върховете и дъната в човешкия живот и оттам идва името на албума. Говорим за скръб, справяне със загубата на хора и празнуването на това да си жив", споделя вокалистът на групата Dan Reynolds

Публикувано на 03 Септември 2021
Imagine Dragons с емоционален пети студиен албум
Снимка: Анимато Мюзик/Universal Music Group

Мултиплатинените носители на GRAMMY® - Imagine Dragons представиха дългоочаквания си албум Mercury - Act 1.

Групата направи амбициозно завръщане с цели три сингъла след тригодишно отсъствие – “Follow You”, “Cutthroat” и последният им сингъл „Wrecked“, който дебютира на #2 позиция в Spotify Top 10 Global Chart и в Top 10 в Spotify US Chart. Емоционалната интимност, която трите сингъла носят са само частица, от това което предстои феновете да получат от проекта. 

Вокалистът на групата Dan Reynolds споделя: „Целият този запис е за върховете и дъната в човешкия живот и оттам идва името на албума. Говорим за скръб, справяне със загубата на хора и празнуването на това да си жив".

С помощта на уважавания продуцент Rick Rubin, Mercury - Act 1 изоставя метафорично заредените текстове и вместо това прегръща емоционалните крайности, като не оставя нищо неизказванo. Заглавието черпи вдъхновение от думата „mercurial“, което означава „променлив“ – като емоциите, през които минава записът.

По-рано тази седмица „Demons” на Imagine Dragons беше сертифициран като диамантен (10x платинен) от RIAA, което ги превръща в единствената група, която има три диамантено сертфицирани сингъла - „Radioactive” (14 пъти платинен) и „Believer” (10 пъти платинен) са другите в тази категория.

Снимка: Анимато Мюзик/Universal Music Group

Mercury - Act 1 - съдържание: 

My Life

Lonely

Wrecked

Monday

#1

Easy Come Easy Go

Giants

It’s Ok

Dull Knives

Follow You

Cutthroat

No Time for Toxic People

One Day

Албумът е наличен за поръчка на физически носител в онлайн магазина musicmall.bg 

Ключови думи: