На живо

7

Христина Йосифова – HRISI пусна втори сингъл

"MARS" е втората от общо 9 песни в предстоящия албум на 17-годишната певица

Публикувано на 09 Февруари 2023
Христина Йосифова – HRISI пусна втори сингъл

Христина Йосифова – HRISI, позната на зрителите на bTV от сезон 8 на „Гласът на България“, представи втория си сингъл „MARS“.

През 2022 г. започва да записва и издава авторска музика в колаборация с музикалния продуцент на дебютния й албум „Humanity“ Ангел Дюлгеров, който е автор на аранжиментите в него.

През 2022 излиза първият сингъл на HRISI с видео клип "Still Green", който получава висока оценка за качествата си като музикална и видео продукция, което му проправя път към радио ефира на bTV Radio, N-JOY, БНР – Радио Варна, БНР – Програма Хоризонт и класацията БНР ТОП 20.

В края на април 2023 HRISI & Live Band ще представят албума „Humanity“ с концерт на живо в София. На сцената до нея ще застанат музикантите Ангел Дюлгеров (китари), Росен Ватев (ударни) и Пламен Денчев (клавишни).

MARS е втората от общо 9 песни в предстоящия албум „Humanity“ на 17-годишната Христина Йосифова – HRISI. Песента представя връзката между реалния и въображаемия свят, налагането на стереотипите на модерното време, следствието от тях. MARS е един илюзорен свят, в който всеки може да бъде това, което в реалността не е. Правилата се диктуват от чуждото мнение, от социалните мрежи, отвън. Стремежът на човек да се впише в средата, да бъде приет, чут, разбран, често води до загуба на посока, на смисъл, до обезличаване, до скъсване с реалността. Затова, независимо през какво преминава човек, трябва да остане верен на себе си, да не попада в капана на чуждите разбирания, очаквания и думи. С песента HRISI иска да покаже сериозните теми и послания през комичното, самоиронията, с намигване към това кои сме, какво мислим, в какво вярваме, кой е до нас, накъде вървим.
„Пред екипа ни стоеше сериозната задача да вплете цялостната идея във видеото и в звученето на MARS. Резултатът е точно такъв, какъвто исках за тази песен – да представи сериозни въпроси с елементи на хумор и в същото време да има яркия почерк във звученето, което Ангел Дюлгеров създаде и посланието да е разбираемо във видеото чрез режисьорската и кинематографична гледна точка на Орлин и Веселин Менкаджиеви. Изключително благодарна съм на целия екип.“- споделя HRISI.

Снимките за видеото се реализират през лятото на 2022 година в 2 снимачни дни - студийните в „Про 1 Студио“, а външните – в ранчо „Ел Пасо“. Творческата концепция и облик на музикалния клип на MARS са поверени отново на тандема Орлин и Веселин Менкаджиеви, които стоят зад успеха на видеото на първия сингъл на HRISI „Still Green“. Арт директор в проекта е Теодора Стоилова, която близо 12 часа рисува върху тялото на Христина и декора зад нея. Дизайнът на синия костюм е дело на Сърджан Кръстевски.

За творческия процес по създаването на клипа на MARS режисьорът Орлин Менкаджиев разказва, че е бил изпълнен с предизвикателства. „Опитах се да създам и представя визуално това, което песента носи вътре в себе си – а то е динамика, мечтателност, цвят, въображение, екстаз… Радвам се, че бях част от този проект, защото ме предизвика да създам един разказ в експериментална форма, в който да се опитам не просто да илюстрирам музиката, но да й принеса и допълнително значение и усещане. Все пак ролята ми на режисьор не е просто технически да визуализирам смисъла на песента, но и да разгърна моята гледна точка през способите на кинематографията, монтажа и изобразителното изкуство.“
Музикалният продуцент на албума „Humanity“ Ангел Дюлгеров споделя за песента: „Щастлив съм, че имам възможност да работя с HRISI и да развивам нейните идеи. MARS е едно от парчетата, които се получиха на един дъх като аранжимент. Мисля, че стана доста актуално осемдесетарско, електро- поп звучене, което през последната година доминира на световния музикален пазар. Клипът също стана страхотен, за което поздравявам целия екип.“

Ключови думи: