На живо

7

Хитовият гръцки продуцент Coyot гостува на радио N-JOY

Публикувано на 12 Ноември 2021
Автор: Александра Гълъбова
 Хитовият гръцки продуцент Coyot гостува на радио N-JOY

Европейската музикалната сцена набира все по-челни позиции и дава възможност за разнообразно меджународно звучене. Така например, силен възход в популярната музика и класациите в световен мащаб бележат изпълнители от Русия, Албания, Германия, Франция, Гърция и други.

Радио N-JOY продължава да следи световните музикални тенденции и да обогатява програмата си с разнообразно съдържание, така че аудиторията ни да има достъп до широк кръг от артисти. Днес в предаването „Приятно разсеяни с Деси“ слънчевата водеща на предаването ни даде шанс за поредна интересна среща от света на музиката с хитовия гръцки продуцент и DJ Panos Dimopoulos, познат още като Coyot.

Историята за неговия прякор е доста забавна. Когато прави сингъла „Love Myself On The Weekend” продуцентите му решили да лансират парчето не само в Европа, но и в САЩ. Лицензионният му договор тогава е под друг псевдоним и му дава права да лансира музиката си само в рамките на Европа. Затова продуцентите му излизат с предложението за нов прякор, който да даде свобода да привлекат нова публика и повече внимание. Притиснат от крайния срок, в който да посочи новия си псевдоним Panos признал, че тича напред-назад непрекъснато и няма време да мисли и за това. Тогава продуцентът му отговорил, че бил досущ като койотът от анимацията на Looney Tunes и така новият прякор му бил даден.

 

Артистите, които го вдъхновяват още от малък са Vangelis и Jan Michel Jan. Първият си официален запис прави на 17 години, а през 1999 г. излиза първия му сингъл. Освен него, няма никой друг в семейсвтото му, който да се занимава с музика. Баща му е бил много подкрепящ, като му купува първата китара. 

Отличителният стил на Coyot комбинира модерно звучене със старинни гръцки инструментали като бузуки. Артистът се вдъхновява и от българската сцена, като последния му проект е в комбинация с Alma.

Повече за разговора на Деси с гръцкия продуцент можете да чуете от файла в статията. С превода помогна Огнян Гунчев от екипа на радио N-JOY.

Ключови думи: