На живо

7

Griff с ново музикално издание

vert1go vol.1 е впечатляващ, кинематографичен и интимен набор от песни на изпълнителката

Публикувано на 24 Октомври 2023
Griff с ново музикално издание
Снимка: WMG

Griff пусна vert1go vol.1, ново музикално издание от три песни, налична сега чрез Warner Music/Орфей Мюзик.

Изданието е придружено от три хедлайн шоута в Лондон, Берлин и Париж в седмицата на издаване (които бяха разпродадени веднага). Ставаме свидетели на нов етап от живота на Griff и началото на ново творческо пътешествие...

vert1go vol.1 е впечатляващ, кинематографичен и интимен набор от песни на Griff: по-уязвима от всякога - младата изпълнителка е готова да се срещне с неизвестното. Изданието беше представено от водещия сингъл „Vertigo” – с влакче в увеселителен парк с усещането за дезориентация, като си с главата надолу на поколенията в началото на двайсетте. Преплетен от проблемите в началото на проекта, vert1go vol.1 превръща бурността на тези времена в източник на сила: фокус песента „Into The Walls” е силно носталгична към наивността на юношеството, докато „19th Hour” показва комуникацията и наблюдателния стил, който винаги е определял писането на песни на Griff, съпроведни от нейната зрялост отвъд тези години на формиране, включващи "Vertigo".

Griff е многолика съвременна поп изпълнителка, при която нормалните правила не се прилагат. Родена и израснала в Кингс Лангли, тя започва да прави музика рано в тийнейджърските си години, като също осъзнава в ранна възраст - дали чрез своите китайско-ямайски корени или чрез всеобхватния си подход (обхващащ писане на песни, продукция, мода и дизайн) - че е различна.

От първия ден на музикалната си кариера Griff се оказа по подобен начин: тя има изпълнение на само един концерт преди пандемията в подкрепа на DIY EP Mirror Talk, с микстейп One Foot In Front of The Other - буквално вървейки по опънато въже между крехкостта и безстрашието на младостта и изстрелвайки Griff до поп звездa.

Разбиващият бариерите проект стана първият микстейп от жена изпълнител, който влезе в топ 5, като Griff спечели престижната награда BRITS Rising Star, две награди на NME и надмина повече от 660 милиона стриймвания до момента в подкрепа на хитове, като „Black Hole”. Най-накрая освободенa от локдауна, Griff се показа на света за първи път, като направи турне с някои от най-големите изпълнители - Coldplay, Ed Sheeran, Dua Lipa и Florence + the Machine - както и подкрепата на Taylor Swift (която също извика „Vertigo”).

Снимка: WMG

В центъра на всичко това, vert1go vol.1 е напомняне, че Griff - като всеки от нейното поколение - намира мястото си в света: нова ера, нова прическа и голям талант, готова да се впуснете в нови артистични върхове.

Ключови думи: