На живо

7

Griff разкри чисто новия сингъл

Публикувано на 02 Септември 2021
Griff разкри чисто новия сингъл
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Griff пусна невероятния си нов синъгл "One Night". 

Това е първия нов материал от носителката на награда Brit след ‘One Foot In Front Of The Other’, който попадна на #4 в официалната британска класация по-рано тази година (първия жена артист в топ 5 с микстейп) и включва неуморимия трак ‘Black Hole’ (който се превърна в първия топ 20 сингъл на Griff). Единствената по рода си певица, автор на песни, продуцент и моден дизайнер изнесе първите си някога концерти на живо на фестивала Latitude това лято и бе поканена да изпълнява на събитието на Olympic Homecoming за Team GB на SSE Arena (облечена в емблематичната жилетка на Tom Daley). Присъединена като най-новия участник в кампанията  Youtube On The Risе, британското и европейско турне на Griff по-късно тази година включва актуализирана дата в Shepherd’s Bush Empire, която веднага се разпродаде напълно.  

Специално създаден химн от местна супер звезда, One Night’ показва как Griff освобождава дългогодишна любов към Whitney Houston с електронно R&B, напомнящо на The Weeknd в най-големите моменти досега на 20-годишната певица. Отново, текста в ‘One Night’ показва разрушителната й дарба в разказването на истории: тук имаме уверен, но и дълбоко загрижен хит за уязвимост, ужасеност и страховете на сърцето на нейното поколение.  

Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

“One Night’ е за чувството сякаш винаги носиш тази тъмнина или товар‘, казва Griff. „Мисля, че през деня можем да се разсеем, защото сме сред хора и сме заети, но този момент между лягането в леглото и заспиването - има достатъчно тишина този товар да стане по-тежък. Тази песен особено е за опита да разбереш защо не можеш да се отърсиш, а припевът стига до тази пределна точка на отчаяно желание на поне една нощ уединение“.    

Историята на Griff досега взима тревожността в ‘One Night’ и я превръща в източник на сила. Родена в спящия гряд Kings Langley, тя започва да пише музика на петнадесет, като от ранна възраст осъзнава, че тя е различна – от ямайско-китайския си произход на жизнеото им домакинство, което също така е и приемно семейство. Griff намира вдъхновение от поп герои като Lorde, Banks иTaylor Swift (сега вече и неин фен).  Griff сама се е учила да продуцира музика, да превръща небрежни платове в собствени дрехи, включително нейната и това на бандата й облекло по време на наградите BRIT) и прие емблематичната си плитка преди да издаде първия си мини албум: учудващо осъществения  ‘Mirror Talk и първия апел на Griff, все още блестящ ярко в ‘One Night’ да погледнем несигурността право в очите.  

През последната година Griff се оказва приветствана като новата кралица на британския поп: стръмна графика за обучение на младите артисти. Серия от направи-си-сам сингли (‘Good Stuff’, ‘Forgive Myself’) утъпкаха пътя на  ‘One Foot In Front Of The Other’: микстейп, който ярко улавя тези възходи и падения на модерния тийн живот (преустановен заради пандемията). Четири песни, писани за чувството, когато си извън контрол – забележително е да намериш млад артист, владеещ себе си (и сега, решен да направи промяна) като Griff. Ангажирайки се с отдадената си фен база за първи път в истинския живот, това, което се просмуква в работата на Griff е важността на приятелството, семейството и игнорирането на гласовете, дебнещи в ‘One Night’, и слушането само на себе си.

Сингълът "One Night" у нас наличен за слушане чрез Орфей Мюзик / Warner Records. 

Ключови думи: