На живо

7

Griff обяви дебютен албум

„Албумът е за световъртежа като емоция и замаяността и усещането на болката в сърцето"

Публикувано на 26 Април 2024
Griff обяви дебютен албум
Снимка: WMG

Griff обяви подробности за дебютния си албум „vertigo“.

Записът включва сингъла „Miss Me Too“, пълният списък с песни беше разкрит от Griff, която беше облечена в огромна, боядисана със спрей рокля от дизайнера на CSM Eden Tan. Тя също потвърди серия от глобални концертни дати, които продължават световното ѝ световно турне. Предварителната продажба за билети за турнето, което включва шоу в Лондон в „Alexandra Palace“ на 13 ноември, ще бъде за тези, които предварително поръчат албума днес, като общата продажба започва на 3 май чрез website на Griff.  

Преди дебютният албум на Griff да има име - или дори титулярният му първи сингъл – се показва чувството за световъртеж: „vertigo. Това усещане, че светът се върти по-бързо, отколкото можете да го издържите, и собственото ви място в него е несигурно. Това е пътешествие на себеоткриване, на което Griff води феновете, изграждайки своя забележителен проект в реално време и вплитайки песни, които резонират с дъгата на световъртежа, в произведение, което преминава през меланхолия и сърдечна болка в изцеление и радост. Албумът за зряла възраст е оформен за сложни времена, свидетелства как Griff се издига до нови творчески висоти, без да прави компромиси, за да се издигне до най-модерния, вълнуващ глас на британския поп.  

С 360-градусов подход към всичко - от производство, мода и дизайн, до проекта показващ характерната ѝ прическа. Дебютният албум на Griff превръща бурната млада възраст в източник на сила. Последният сингъл „Miss Me Too“ е еуфоричен, екзистенциален удар за малко обсъжданата ирония на загубата на увереност, докато уж остаряваш и помъдряваш, и е придружен от красиво хореографирано видео, което физически прогонва подобни емоции. По време на записа победителката в „BRITs Rising Star“ се опира на произхода си, от неортодоксалния си китайско-ямайски статут до стартирането на международна музикална кариера. Този упорит, безсмислен талант, винаги мъдър, звучи така, сякаш живее освободена от очаквания и се движи в свят, в който няма начин да бъдете себе си.  

Представяйки албума си, Griff коментира: „Албумът е за световъртежа като емоция и замаяността и усещането на болката в сърцето. Исках да се откажа от този проект от изолирани чувства (Vol.1), до отчаяна еуфория (Vol.2) и с (Vol.3) цялата история“.   

Снимка: WMG

vertigo“ ще бъде издаден чрез Warner Music/Орфей Мюзик на 19 юли.

Ключови думи: