На живо

7

grandson & Jessie Reyez със съвместен сингъл

Тракът “Rain” е включен в официалния нов трейлър на The Suicide Squad

Публикувано на 06 Юли 2021
grandson & Jessie Reyez със съвместен сингъл
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Алтърнатив рокерът grandson и номинираната за награди Grammy певица и автор на песни, Jessie Reyez, се обединиха за “Rain”, чисто новия и ексклузивен сингъл за новия филм от сценариста/режисьор James Gunn, The Suicide Squad.  

grandson и Reyez имат и двамата индивидуални песни в предстоящия екшън приключенски филм за супер герои и се възползваха от възможността да се съюзят за доминираща колаборация в “Rain”. Следващият месец излиза официалната придружаваща визуализация за трака, а grandson и Reyez ще приемат вътрешните си демони.  

“Rain” е за начина, по който сенките в живота подчертават светлината; как дори при трудни моменти знаеш, че надеждата наднича зад ъгъла….“I do not mind / The rain sometimes /Oh That’s the only way the roses / Bloom”.  

Като двама артисти, които вдъхновяват и напомнят за промяна, песента  изпъква комбинираната им и осезаема откровеност и чувство на емоционална прозрачност. Копринените вокали на Reyez са допълнителен слой в текстурата, когато grandson и куплетите на поп звездата се събират за епичен и изключителен припев.  

“‘Rain’ е главната песен за добиването на смисъл на персоналната трагедия”, споделя grandson. “С този трак се надявам другите да намерят утеха, знаейки, че през каквито и трудности минават, ще се стигне до по-широка и пълна перспектива  за красотата на живота”.  

“Намерих James Gunn като ментор и приятел по време на пандемията и започнахме да споделяме работата си след като завърших албума си, а той завърши филма”, продължава grandson. “Когато чухме ‘Rain’ стана ясно, че песента му проговори. Фен съм на Jessie с години заради взаимни колаборации в Торонто и Лос Анджелис, и знам, че хората ще се припознаят с нея и тя ще предложи уникалния си принос”.  

“Когато grandson за първи път ми пусна ‘Rain’ усетих песента подходяща за ‘The Suicide Squad", казва Gunn.С месеци не спрях да си я пея под душа. Присъствието на Jessie в трака, още един от любимите ми артисти, е просто върха на сладоледа".  

“Уважавам grandson като артист, така че, естествено, бях развълнувана да работя с него. Когато ми се обади да присъствам в “Rain” беше лесно,” казва Jessie Reyez. “Също така съм фен на James Gunn и работата му, така че е чест за мен да имам  възможност да допринеса с малка част от креативността ми на Suicide Squad".  

grandson, който прави невероятни шоута на живо, ще изпълнява на няколко престижни фестивали Firefly, Lollapalooza и др. през годината. 

“Rain” следва версията на живо на grandson на хитовия радио сингъл “Dirty" и дебютния му албум ‘Death Of An Optimist’ (излязъл през декември  2020 чрез Fueled by Ramen). ‘Death of an Optimist’ дава израз на напрежението между надеждата на grandson за бъдещето и предизвикателствата, които среща. Описан от рокера като “хорър история с щастлив край", свързващият запис обединява еклектична група колаборатори, включително инженера  Andrew Dawson (Kanye West), Mike Shinoda от Linkin Park, Travis Barker от Blink-182, продуцента Krupa (Zero 9:36) и Boonn (дългогодишния музикален партньор на grandson).

Ключови думи: