На живо

7

„Гергина“- програма за личностно развитие за момичета от малките населени места

Програмата се организира от Фондация “Солидарност в действие”, младежка организация със седалище в с. Друган, общ. Радомир

Публикувано на 29 Ноември 2021
„Гергина“- програма за личностно развитие за момичета от малките населени места
Снимка: Фондация Солидарност в действие

Днес в шоуто "От 10 до 2" с Нейа гостува социологът и социален предприемач Маги Назер, която разказа за единствената по рода си в България програма за личностно развитие за момичета от малките населени места „Гергина“, която включва онлайн трейнинг, възможности за менторство и летен лагер за трансформация.

Програмата се организира от Фондация “Солидарност в действие”, младежка организация със седалище в с. Друган, общ. Радомир.

Може да чуете разговора в аудиофайла по-горе на страницата. 

 

...............................................................................................

Да живееш в малък град или село не означава непременно да мечтаеш на дребно. "Гергина" търси момичета на възраст 15-25 год., които знаят, че светът е голям и пълен с възможности, и искат да изградят живот извън представите си за възможното. Условие за участие е момичетата да живеят в село или град с население до 40 000 души и да са завършили основно образование.

Програмата предлага 3 възможности, специално разработени, за да развият уменията и увереността на момичетата да преобразяват себе си и своя живот. Кандидатства се чрез попълване на кратък онлайн формуляр, като основният критерий за допускане в програмата е изразената мотивация и желание за работа върху себе си. Необходимо е желаещите да участват да имат възможността да се включат активно във всички фази на програмата.

В първата си част “Гергина” предоставя интензивно онлайн обучение по време на коледната ваканция, включващо 12 онлайн сесии с упражнения и дискусии за изследване на ключовите посоки за развитие. Обучението засяга едни от най-съществените аспекти на личното развитие, като отговаря на следните въпроси:

♡  Как да разбера в какво мога да бъда успешна?

♡  Как мога да се развивам в посока добри доходи в сферата, която ми е интересна?

♡  Как да създам от мечтите си цели, които да мога да реализирам?

♡  Как да усвоя така популярните “навици на успешните хора”?

♡  Как да разпознавам кое работно място е добро за мен?

♡  Кой е ключът за разрешаване на конфликтите с хората?

♡  Как да взимам по-мъдри решения?

♡  Как да бъда емоционално интелигентна жена?

♡  Как да израствам от проблемите си?

♡  Как да преодолея ограничената представа за себе си?

Втората част на програмата ще предостави на участничките възможности да се срещнат с жени-експерти в областите, които ги интересуват, които да им споделят опита си и да им дадат практични насоки как да се развиват в съответните сфери.

Третата част на “Гергина”, до която ще бъдат допуснати само успешно преминалите онлайн обучението, е Лятната академия за Трансформация - целодневно 7-дневно преживяване, което надгражда знанията и уменията, придобити в онлайн обучението чрез практически занимания на живо включително: групови игри, симулации и дискусии, съместни проекти и творчество. Целта на академията е участничките да се научат как да работят върху това да трансформират себе си, за да могат да постигат повече от колкото са си представяли за възможно в различните сфери на живота си: учене, работа, финанси, взаимоотношения и интимни връзки, здраве, самочувствие и красота.

Набирането на участнички ще продължи до запълване на 20-те налични места в първото издание на програмата или най-късно до 15.12.2021г. Информация за програмата и линк за кандидатстване са налични в страницата на програмата.

“Гергина” е създадена от Елица Панкова (коуч за личностно развитие) и Маги Назер (социолог и социален предприемач). Двете работят заедно по многобройни образователни проекти и решават да създадат програмата, след като забелязват специфичните предизвикателства, с които се сблъскват момичетата от малките населени места в България и необходимостта тяхното развитие да бъде подкрепено с ключови умения и компетенции, за да могат да се реализират в глобалното общество.

С името си програмата отдава почит на Гергина Тончева - една възхитителна жена с изключителен принос за българското образование и култура, чийто земен път започва в малкото плевенско селце Садовец. Изпълнителната директорка на фондация “Солидарност  в действие” и съорганизаторка на програмата, Маги Назер (28год.) е възпитаничка на НГДЕК и Middlebury college (САЩ), а понастоящем завършва магистърска програма “История на жените и половете” в Софийски университет.  Маги познава Гергина Тончева от ученическите си години в НГДЕК и споделя за нея: “Г-жа Тончева ми даде насърчението и крилете да творя, изследвам и пътешествам както навътре в себе си така и в големия свят, в който се влюбих още с първата учебна практика в Турция, за която тя ми подсигури стипендия, тъй като иначе нямаше как да участвам. Гергина Тончева отвори широко вратите на моя свят, както е правила години наред с много други хора. Тя е моето вдъхновение и олицетворение за това какво означава да бъдеш ЖЕНА: истинска, непоколебима, смела, съзидателна, badass откъдето и да го погледнеш”.   

Ключови думи: