На живо

7

Genevieve Stokes прудстави нов сингъл

Алтернативната поп певица, автор на песни и пианистка разкри парче, озаглавено „Can I“

Публикувано на 13 Октомври 2022
Genevieve Stokes прудстави нов сингъл
Снимка: WMG / Abbie Pitre

Genevieve Stokes сподели своя най-емоционален сингъл досега.

Алтернативната поп певица, автор на песни и пианистка разкри парчето, озаглавено „Can I“.

Написаното от Stokes, включва допълнителна продукция от уважавания Tony Berg (Phoebe Bridgers, Paul McCartney, Taylor Swift), емоциалното, силно и пищно ново парче пристигна заедно с ексклузивното съобщение на Rolling Stone за очаквания с нетърпение нов миниалбум на изпълнителката от Портланд, базирана в Мейн, Catching Rabbits, излиза в петък, 20 януари. 

„Can I“ е изблик на емоции и фрагментни спомени“, споделя Genevieve. „Винаги се връщам към настоящия момент и чувство на дълбока признателност за връзките в живота ми – независимо колко мимолетни са. Този миниалбум е по-интроспективен и експериментален от първия ми проект и мисля, че отразява промяна в моята връзка с реалността и отношенията в живота ми“, каза Stokes пред Rolling Stone. "Catching Rabbits е моята по-вдъхновяваща представа за израза „преследване на зайци”– че е възможно да се постигне това, което изглежда недостижимо, и да се избяга от изкусителните илюзии на ума“. 

Catching Rabbits също ще включва водещият сингъл и фаворит на феновете „Habits“, който спечели над 50 милиона гледания в поредица от закачки в TikTok преди пускането на пазара и оттогава събра 13 милиона глобални стриймвания в допълнение към похвалите от PAPER, който поздравиха Stokes за канализирането на „красива гледка“ и изпълнявайки „разстърсващи балади“. Фантастичното музикално видео е вдъхновено от "Приключенията на Алиса в страната на чудесата" и режисирано от Abbie Pitre и Roman Spataro. Клипът беше приветстван от TEEN VOGUE като: „горската приказна фантазия на вашите мечти“. 

Stokes, която прекара голяма част от изминалата година в турнета заедно с изпълнители, включително Noah Kahan, Briston Maroney и Sarah Kinsley, преди излизането на Catching Rabbits, ще се присъедини към Charlie Burg като специален гост на Infinitely Tall Tour, което започна на 12 октомври във Вашингтон, окръг Колумбия, САЩ и ще пътуват до средата на ноември. 

Едва на 21 години, Genevieve бързо привлече вниманието и аплодисментите със своя интимен и пищен подход към алтернативния поп. След като е учила пиано на осемгодишна възраст, Stokes прекарва голяма част от тийнейджърските си години, развивайки свой собствен уникален звук, вдъхновен от емблематични жени музиканти като Fiona Apple и Regina Spektor, но вдъхновен и от личен опит и перспектива. Преди да издаде дебютния си миниалбум, Stokes вече беше натрупала над 7 милиона стриймвания, изкачи се в уважавани плейлисти и получи подкрепа от Complex, EARMILK, Ones to Watch и други.

Сингълът „Can I“ е наличен във всички дигитални платформи и стрийминг услуги и излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България. Албумът Catching Rabbits ще излезе на 20 януари и може да бъде предварително запазен.

Ключови думи: