На живо

7

GAYLE пусна видео на химна на раздялата „ALEX“

Мултиплатинената поп певица и автор на песни с 2 милиарда стриймвания продължава своята невероятна 2022 г. с премиерата на официалния видеоклип на парчето

Публикувано на 26 Октомври 2022
GAYLE пусна видео на химна на раздялата „ALEX“
Снимка: Acacia Evans

GAYLE представи видеото на „ALEX“

Мултиплатинената поп певица и автор на песни с 2 милиарда стриймвания продължава своята невероятна 2022 г. с премиерата на официалния видеоклип към дълбоко искрената песен за раздяла. 

„Писах си с няколко приятели и им разказах историята за това, когато разбрах, че трябва да скъсам с бившия си и един от тях каза: „Скъсай с Алекс“ ще бъде страхотна песен. Kазах им, че последното нещо, което някога бих искалa да направя, е да сложа името на бившия ми в песен и тогава те ми казаха: "Страхотно, ще я напишем без теб и ти ще искаш да си я написала с нас“ и така сме тук“, казва GAYLE.

Приветстван от PEOPLE като „разбиващ хит за раздялата,” „ALEX” е един от многото акценти, открити в критично одобрения втори миниалбум на GAYLE, a study of the human experience volume two, достъпен сега чрез Atlantic Records/Arthouse Records/Орфей Мюзик. Интроспективния миниалбум освен това включва такива нови парчета като “snow angels,” “indieedgycool,” “god has a sense of humor,” и “fmk (with blackbear)”, последното от които моментално спечели над 1 милион стриймвания през първия уикенд след пускането му. Игриво хаотичният дует – в който 18-годишната, базирана в Нашвил изпълнителка обединява сили с мултиплатинения певец, автор на песни и продуцент Blackbear – пристигна заедно с възхитително убийствено анимирано видео, режисирано от всепризнатия белгийски режисьор Chris Ullens (Rex Orange County, Poppy) и може да се стриймва в YouTube.

Всяко ново издание беше посрещнато с аплодисментите на критиката, възторжено: „Въпреки че вече спечели номинация на VMA за най-добър нов изпълнител, „indieedgycool“ е най-добрата песен на GAYLE до момента, тъй като тя продължава да заковава своя инди, наситено, готин момичешки звук”

"god has a sense of humor „демонстрира силата на нейното майсторство на песни“, пише American Songwriter. „Задълбочено и бунтарско, GAYLE дава на слушателите само чувства с новото парче“.

GAYLE продължава да увеличава списъка си с глобални отличия и международни признания, като скорошните постижения включват: номинация на Американските музикални награди за Нов изпълнител на годината, номинации Европейските музикални награди на MTV 2022 г. за Best New и Best Push, номинации от френската радиостанция NRJ за Най-добър международен пробив и Песен на годината (за „abcdefu“) и номинация за Най-добър международен пробив на LOS40 MUSIC AWARDS 2022. Следват множество постижения, включително две номинации за MTV Video Music Awards, става финалист на Billboard Music Award, включена е в списъците на Billboard 21 Under 21, както и в Power of Young Hollywood на Variety за 2022 г. GAYLE наскоро получи признание и от наградите за автори на песни в Нешвил, родния си град, които нарекоха „abcdefu“ в годишния си списък „10 песни, които бих искал да напиша“.

Триумфалната 2022 година на GAYLE започна с издаването на пробивния ѝ дебютен миниалбум, a study of the human experience volume one. Миниалбумът включва 2 пъти платинено сертифицирания от RIAA, 2 милиарда стриймвания, световен №1 хит, “abcdefu”, придружен от официален музикален видеоклип, който в момента може да се похвали с над 178 милиона гледания. Обявена за The Breakout Song of 2022 от NYLON и Gloriously Caustic Grunge-Pop Smash от Los Angeles Times, „abcdefu“ се оказа забележителен дебют за GAYLE, заемайки #1 в Billboard Global 200 за девет последователни седмици докато достига връх на #3 в Billboard Hot 100 в САЩ след три последователни седмици на върха на Топ 40 на радио класациите в цялата страна. Оттогава „abcdefu“ е обявена за Най-добрите песни за 2022 г. досега от Billboard, Rolling Stone и UPROXX. В допълнение към „abcdefu“, a study of the human experience volume one, включва такива енергични любимци на феновете като „ur just horny,” “luv starved,” “sleeping with my friends,” “kiddie pool,” и „e-z (feat. UPSAHL & Blu DeTiger),” всички те се присъединиха към креативните визуализации, които се стриймват сега в официалния YouTube канал на GAYLE, бързо наближаващи 1 милион абонати и общо 400 милиона гледания на видеоклипове.

Магнетична на сцената, колкото и в студиото, GAYLE се доказа като енергичен и неустоим изпълнител на живо, след като прекара голяма част от изминалата година на път, включително собствените ѝ разпродадено хедлайн турне, шоута заедно с My Chemical Romance, подгряваща Tate McRae и AJR, както и набор от грандиозни международни фестивални изпълнения в Lollapalooza, британските Reading и Leeds, Firefly Music Festival и iHeartRadio Music Festival.
В допълнение към получаването на световно медийно внимание, обхващащо Rolling Stone, The New York Times, PEOPLE, Seventeen, ELLE, Flaunt, NME и много други, GAYLE направи редица телевизионни изяви на високо ниво, включително The Tonight Show по NBC с участието на Джими Фалън и The Late Late Show по CBS с Джеймс Кордън.

Ключови думи: