На живо

7

Galantis, David Guetta и 5 Seconds of Summer с общ трак

Парчето “Lighter” бележи още една силна колаборация между Galantis и David Guetta

Публикувано на 08 Март 2024
Galantis, David Guetta и 5 Seconds of Summer с общ трак
Снимка: Atlantic Records

Международно признатата денс музикална сила Galantis, суперзвездата DJ/продуцент David Guetta и мултиплатинената поп-рок група 5 Seconds of Summer обединиха сили за новия сингъл “Lighter”.

Извисяващото се сътрудничество (достъпно сега чрез Big Beat Records/Орфей Мюзик) създава невероятен успех сред феновете в социалните медии през изминалата седмица. Сингълът бележи първото ново музикално издание от 5 Seconds of Summer от повече от година и е след рекордните хитове на David Guetta с имена като Kim Petras, Bebe Rexha и други.

“Lighter” бележи още една силна колаборация между Galantis и David Guetta, по-специално след техния златно сертифициран съвместен сингъл “Heartbreak Anthem” с Little Mix, който се оказа глобална сензация, прекарвайки 10 седмици в класацията Billboard Global 200 и 13 последователни седмици в топ 10 в официалната класация на Обединеното кралство.  

„Lighter“ е специална песен, защото творческият импулс между мен, David и 5SOS се подреди толкова добре – оставихме сътрудничеството да се влее в музикално произведение, което е емоционално и вечно. Michael (Clifford) е такъв меломан, като мен и работата в тясно сътрудничество с него по продуцирането на живи елементи като струнни, китара и барабани беше много вдъхновяваща. И винаги е страхотно да работиш с David, след невероятната реакция, която получихме с „Heartbreak Anthem“, е вълнуващо да издадем още един голям проект заедно“, Christian Karlsson (Galantis)

През 2023 г. излезе хитова колекция от сингли и колаборации на Galantis, поставяйки началото на дългоочакваната четвърта албумна ера, която ще отбележи първия дългосвирещ албум след Church от 2020 г. „Lighter“ следва „Dreamteam“ с Neon Trees и „Little Bit Yours“ с Hannah Boleyn, последният от които в момента е №13 в класациите на US Dance radio. Албумът също трябва да включва „Koala“, която беше обявена за „още един денс хит“ от American Songwriter и „BANG BANG! (My Neurodivergent Anthem)“, който Rolling Stone похвали като „оптимистичен хит, готов за изява“ заедно с откровено изявление на Christian Karlsson, разкриващо диагнозата му ADHD и невродивергентното му пътуване.

Един от най-динамичните и търсени изпълнители на живо в денс музиката, Galantis разпродаде безброй зали по целия свят и развълнува феновете по света. Тази година ще отбележи третото годишно завръщане в Brooklyn Mirage за Midsommar на 22 и 23 юни след изпълненията на Miami Music Week в нощен клуб DAER на 23 март и Surfcomber Hotel на 24 март. З

Снимка: Atlantic Records

***

ЗА GALANTIS:
Galantis е проект за танцова музика на Christian Karlsson (известен още като Bloodshy). Техният златно сертифициран дебютен албум „Pharmacy“ достигна номер 1 в класацията за албуми на Billboard Dance благодарение на златно сертифицирания сингъл „Peanut Butter Jelly“ и тройно платинения хит „Runaway (U & I)“ – последният от които спечели номинация за GRAMMY за „Най-добър танцов запис“ – докато вторият албум от 2017 г. “The Aviary” (включващ платинен сертифициран сингъл „No Money“) дебютира в топ 10 в 23 държави. Третият албум на Galantis – “Church” от 2020 г., включва оглавилия класациите със златен сертификат сингъл „Faith“ с иконата на кънтри музиката Dolly Parton с участието на Mr. Probz, който отбеляза дебют №1 в Dance/Electronic Chart на Billboard, преди бързо да достигне №1 в Dance/Mix Show Airplay Chart, където остана в продължение на 5 седмици. Междувременно златно сертифицирания съвместен сингъл “Heartbreak Anthem” с David Guetta & Little Mix се оказа глобална сензация, прекарвайки 10 седмици в класацията Billboard Global 200 и 13 последователни седмици в топ 10 на официалната класация на Обединеното кралство. Galantis е получил над 5 милиарда световни стримвания и над 1,8 милиарда гледания на видеоклипове до момента.

Christian Karlsson (известен също като Bloodshy) е начело на Galantis от 2009 г. преди официално да дебютира проекта на фестивала за музика и изкуства „Coachella Valley“ през 2014 г. Кариерата му обхваща музикалните жанрове пънк-рок, хип-хоп и поп – включително работа като половината от аплодираното продуцентско дуо Bloodshy & Avant и една трета от инди поп групата Miike Snow. Заслугите за писане на песни/продуциране на Karlsson включват имена като Madonna, Kylie Minogue, Katy Perry и обширна работа с Britney Spears (включително „Toxic“, която спечели GRAMMY за „Най-добър танцов запис“ и нейния широко аплодиран албум от 2007 г. „Blackout“). Като Galantis, той е създавал ремикси за Coldplay, Selena Gomez, Ed Sheeran, Sam Smith и други. Обявен за „главен продуцент на попа“ от UPROXX и „вечно енергичен“ от Billboard, роденият в Швеция изпълнител продължава да се развива и разширява границите на писането на песни в света на денс музиката и извън него. 

ЗА DAVID GUETTA:
Диджей, продуцент и артист, David Guetta е музикален пионер и международна икона. В момента той е четвъртият най-стриймван изпълнител в Spotify в световен мащаб. Носител на две награди „Grammy“, 13 номинации за „Grammy“, със 7 сингъла номер 1 в Обединеното кралство, над 40 милиарда глобални стриймвания, 50 милиона продадени записа в цял свят и над 70 милиона слушатели месечно в Spotify, той беше избран за най-добрия диджей в света в анкетата на DJ Mag „Top 100“ три пъти и спечели наградата за най-добър изпълнител на „MTV Europe Music Awards”. Френският продуцент си сътрудничи с някои от най-големите световни звезди, включително SIA, Nicki Minaj, Rihanna, Justin Bieber, Black Eyed Peas, Shakira, Ariana Grande, Kid Cudi, J Balvin, Becky Hill, RAYE и много други. Освен това той беше обявен за продуцент №1 от 1001Tracklists, както и тази година спечели наградата „Продуцент на годината“ от BRITs като признание за продуцентските му успехи. Докато продължава да доминира в световните класации и да има изпълнения на някои от най-вълнуващите сетове в кариерата си, като същевременно разширява творческата си визия, изследва нови звуци и се развива като артист, David Guetta демонстрира отново и отново защо е най-ценният изпълнител на електрона музика от нашето поколение.

ЗА 5 SECONDS OF SUMMER:
Родом от Сидни, Австралия - 5 Seconds of Summer (5SOS) съставени от Luke Hemmings (вокали/китара), Michael Clifford (вокали/китара), Calum Hood (вокали/бас) и Ashton Irwin (вокали/барабани), донесоха чиста рок енергия към поп музиката през последните 12 години, издаване на 5 албума номер едно, продажба на над 15 милиона бройки и 6 милиона билета за концерти в световен мащаб. Въпреки че са музиката им основно в поп пънк стила, 5SOS разширяват границите на традиционната алтернативна поп музика, вземайки влиятелни изпълнители от широкообхватни жанрове през цялата им кариера, което се отразява звуково в уникалната музика, която правят. 5SOS продължават да внасят нова вълна от техния индъстриъл и хармоничен звук и винаги развиват музиката си с всеки албум, който издават.

Ключови думи: