На живо

7

Galantis с ремикс на свой хит

Дуото отпразнува 8-годишнината от излизането на сингъла “Runaway (U & I)” с експлозивен ремикс, създаден съвместно със Subtronics

Публикувано на 13 Октомври 2022
Galantis с ремикс на свой хит
Снимка: Aaron Brooks

Galantis отпразнува 8-годишнината от излизането на сингъла “Runaway (U & I)” с експлозивен ремикс, създаден съвместно със Subtronics.

Двойно платиненият трак, номиниран за награда Grammy, стана световен хит след издаването си през 2014 г., като втори сингъл от дебютния албум на Galantis – Pharmacy, събирайки над 1,5 милиарда глобални стриймвания до момента.

Subtronics започна да включва епичния, енергичен ремикс на „Runaway (U & I)“ в своя сет в края на 2021 г. и той бързо се превърна във фаворит на феновете в цял свят. Изданието е придружено от забележителна обложка, създадена от Aaron Brooks – дизайнерът на илюстрациите на Subtronics.

Снимка: Atlantic Records

За Galantis миналата година беше изпълнена с поредица от значими издания, размиващи границите на жанра, най-скорошните, от които са „1x1,“ „DNA“ с Craig David, “What It Feels Like” с Navos и You, “Good Luck” с Mabel и Jax Jones, “Run” с Becky Hill, “Sweet Talker” с Years & Years и ремикса на сингъл номер 1 на Coldplay и BTS – „My Universe“.

***

ЗА Galantis:
Налагайки нов стандарт за писане на песни в денс музиката, Galantis е съвместен проект, ръководен от Christian Karlsson (известен още като Bloodshy, част от Miike Snow). Дебютният албум на Galantis – Pharmacy, оглави класацията за албуми Billboard Dance благодарение на златно сертифицирания сингъл „Peanut Butter Jelly“ и двойно платинения хит „Runaway (U & I)“ – последният от които беше номиниран за награда Grammy за Най-добър денс запис и Най-добър ремиксиран запис. Вторият албум, The Aviary от 2017 г. (включващ платинения сингъл „No Money“), дебютира в топ 10 в 23 държави. Третият албум на Galantis, Church от 2020 г., включва оглавилия класациите сингъл „Faith“ с иконата на кънтри музиката Dolly Parton (и с участието на Mr. Probz), който дебютира на първо място в класацията на Billboard – Dance/Electronic Chart, преди бързо да достигне №1 в ефирната класация Dance/Mix Show Airplay Chart, където се задържа в продължение на 5 седмици. Междувременно съвместният сингъл от 2021 г. „Heartbreak Anthem“ с David Guetta и Little Mix се оказа глобална сензация, прекарвайки 10 седмици в класацията Billboard Global 200 и достигайки #1 в общата класация на британското радио. Galantis са събрали над 4 милиарда глобални стриймвания и над 1,7 милиарда гледания на видеоклипове до момента.

Историята на Galantis започва още през 2009 г. Работейки под името Bloodshy, колаборациите на Karlsson в писането на песни включват изпълнители като Madonna, Kylie Minogue, Katy Perry и Britney Spears (чийто хит „Toxic“ спечели награда Grammy за Best Dance Recording). Тази колаборативна природа води до раждането на проекта Galantis, който прави своя дебют на живо на фестивала Coachella Valley Music and Arts Festival през 2014 г. и продължава години по-късно като една от най-динамичните и търсени групи в света на денс музиката.

Сингълът “Runaway (U & I)” вече е наличен чрез Big Beat Records/Орфей Мюзик.

Ключови думи: