На живо

7

Galantis представиха новия сингъл

Веднага след премиера на живо в Pacha Ibiza, съвместната песен на Cathy Dennis бележи поредното еуфорично сътрудничество между двама титани за писане на песни/продукция

Публикувано на 19 Септември 2024
Galantis представиха новия сингъл
Снимка: WMG

Международно признатият денс проект Galantis представя новия сингъл.

Веднага след премиера на живо в Pacha Ibiza, съвместната песен на Cathy Dennis бележи поредното еуфорично сътрудничество между двама титани за писане на песни/продукция.

Galantis е денс музикален проект на Christian Karlsson (известен още като Bloodshy) и е универсално известен, като един от най-иновативните изпълнители през последното десетилетие, получавайки над 7,3 милиарда световни стриймвания и над 1,9 милиарда гледания на видеоклипове до момента. “8 Days” бележи първото издание след четвъртия студиен албум „Rx“, който озвучи лятото с хита “Lighter” заедно с David Guetta & 5 Seconds of Summer.

Снимка: Atlantic Records

Сътрудничеството се озова на #1 в класацията на US Dance Radio, създаде невероятен шум сред феновете в социалните медии и натрупа над 70 милиона слушания до момента. Karlsson ексклузивно обсъди вдъхновението на албума (заедно с Michael Clifford от 5 Seconds of Summer) наскоро в Nightline на ABC News, отразявайки своята невероятна 20+ годишна кариера, бъдещето на Galantis и още. 

Дебютният златно сертифициран албум „Pharmacy“ достигна номер 1 в класацията за албуми на Billboard Dance благодарение на платинено сертифицирания сингъл „Peanut Butter Jelly“ и трикратно платинено сертифицирания хит „Runaway (U & I)“ – последният от които спечели номинация за Grammy за „Най-добър денс запис“, докато вторият албум от 2017 г. „The Aviary“ (включващ двукратно, платинено сертифицирания сингъл „No Money“) дебютира в топ 10 в 23 държави. Третият албум на Galantis, „Church“ от 2020 г., включва оглавилия класациите, златно сертифициран сингъл „Faith“ с иконата на кънтри музиката Dolly Parton с участието на Mr. Probz, който отбеляза дебют №1 в Dance/Electronic Chart на Billboard, преди бързо да достигне №1 в Dance/Mix Show Airplay Chart, където остана в продължение на 5 седмици. Междувременно златно сертифицирания колаборативен сингъл “Heartbreak Anthem” с David Guetta & Little Mix се оказа световна сензация, прекарвайки 10 седмици в класацията Billboard Global 200 и 13 последователни седмици в топ 10 на официалната класация на Обединеното кралство.

Karlsson е начело на Galantis от 2009 г. преди официално да представи за първи път проекта на „Coachella Valley Music and Arts Festival“ през 2014 г. Кариерата му обхваща музикалните жанрове пънк-рок, хип-хоп и поп – включително като част от аплодираното продуцентско дуо Bloodshy & Avant и част от инди поп групата Miike Snow. Karlsson е писал и продуцирал песни за изпълнители като Madonna, Kylie Minogue, Katy Perry и има обширна съвместна работа с Britney Spears (включително „Toxic“, която спечели награда „GRAMMY“ за „Най-добър денс запис“, и нейния аплодиран албум от 2007 г. – „Blackout“). Като част от Galantis, той е създавал ремикси за Coldplay, Selena Gomez, Ed Sheeran, Sam Smith и други. Обявен за „върховният продуцент в поп музиката“ от „UPROXX“, „вечно кипящ“ от „Billboard“ и „един от най-влиятелните и необуздани гласове в съвременната музика“ от „GRAMMY.com“, роденият в Швеция изпълнител продължава да се развива и разширява границите на писането на песни в света на денс музиката и отвъд.

Един от най-динамичните и търсени изпълнители на живо в денс музиката, Galantis разпродаде безброй зали по целия свят и развълнува феновете по целия свят. Това лято беше подчертано от третото годишно завръщане в Brooklyn Mirage за две разпродадени шоута на „Midsommar“, високопоставения фестивал в Lollapalooza, US Open Finals Fan Fest и др. 

Сингълът "8 Days” вече е достъпен чрез Big Beat Records/Орфей Мюзик. 

 

Ключови думи: