На живо

7

Galantis направи премиера на нов трак

„Koala“ бележи третото съвместно издание на Galantis и BullySongs, като първият е хитът от 2017 г. „No Money“

Публикувано на 04 Септември 2023
Galantis направи премиера на нов трак
Снимка: Орфей Мюзик

Международно признатото денс дуо Galantis направи премиера на новия трак „Koala“.

Парчето идва придружено от видеоклип, режисиран от Anastasia Duchess, с Piiper в ролята на енигматичен парти инициатор.

„Koala“ бележи третото съвместно издание на Galantis и BullySongs, като първият е хитът от 2017 г. „No Money“.

Песента следва „BANG BANG! (My Neurodivergent Anthem)“, издаден по-рано това лято, като Billboard похвали „плавното забързано темпо, което Galantis винаги демонтрират“, а Rolling Stone го обяви за „оптимистичен фестивален хит“. Последният също представи ексклузивна премиера на режисираното от Dano Cerny придружаващо видео и откровено изявление на Christian Karlsson, разкриващо неговата ХРНВ диагноза и невродивергентно пътуване. Новите издания поставиха началото на дългоочакваната ера на четвъртия албум на Galantis – първият дългосвирещ албум след Church от 2020 г.

е музикален проект, ръководен от Christian Karlsson (известен още като Bloodshy). Дебютният им албум, получил златен сертификат – „Pharmacy“, оглави класацията за албуми Billboard Dance благодарение на златно сертифицирания сингъл „Peanut Butter Jelly“ и двойно платинения хит „Runaway (U & I)“ – последният от които беше номиниран за награда Grammy за „Най-добър денс запис“. Вторият албум – The Aviary, от 2017 г. (включващ платинения сингъл „No Money“), дебютира в топ 10 в 23 държави.

Третият албум на Galantis – „Church“, от 2020 г., включва оглавилия класациите сингъл „Faith“ с иконата на кънтри музиката Dolly Parton (и с участието на Mr. Probz), който дебютира на първо място в класацията на „Billboard“ – „Dance/Electronic Chart“, преди бързо да достигне #1 в ефирната класация „Dance/Mix Show Airplay Chart“, където се задържа в продължение на 5 седмици. Междувременно златно сертифицираният съвместен сингъл от 2021 г. „Heartbreak Anthem“ с David Guetta и Little Mix се оказа глобална сензация, прекарвайки 10 седмици в класацията „Billboard Global 200“ и 13 последователни седмици в Топ 10 на британската официална класация. Galantis са събрали над 5 милиарда глобални стриймвания и над 1,8 милиарда гледания на видеоклипове до момента.

Karlsson е начело на Galantis от 2009 г. преди официално да представи за първи път проекта на „Coachella Valley Music and Arts Festival“ през 2014 г. Кариерата му обхваща музикалните жанрове пънк-рок, хип-хоп и поп – включително като част от аплодираното продуцентско дуо Bloodshy & Avant и част от инди поп групата Miike Snow. Колаборациите на Karlsson в писането и продуцирането на песни включват изпълнители като Madonna, Kylie Minogue, Katy Perry и обширна съвместна работа с Britney Spears (включително „Toxic“, която спечели награда „GRAMMY“ за „Най-добър денс запис“ и нейния аплодиран албум от 2007 г. – „Blackout“). Като част от Galantis, той е създавал ремикси за Coldplay, Selena Gomez, Ed Sheeran, Sam Smith и други. Обявен за „върховният продуцент в поп музиката“ от „UPROXX“ и „вечно кипящ“ от „Billboard“, роденият в Швеция изпълнител продължава да се развива и разширява границите на писането на песни в света на денс музиката и отвъд.

Снимка: Орфей Мюзик

 „Koala“ – вече наличен чрез Big Beat Records/Орфей Мюзик. 

Ключови думи: