На живо

7

Fred de Palmа и Justin Quiles

Сингълът, продуциран от Takagi & Ketra, за първи път вижда бял ден по време на сесия между Fred и Quiles в Маями през 2020

Публикувано на 06 Април 2022
Fred de Palmа и Justin Quiles
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Fred de Palmа и Justin Quiles обединиха усилия за парчето “Romance”.

Песента отново затвърждава способностите на Fred като изпълнител и автор на песни и уменията му да показва емблематичното си звучене (уникален микс от ърбан и регетон на италиански) пред международната публика с помощта на новата колаборация с латино супер звездата Justin Quiles, един от най-разнородните и търсени артисти и композитори в ърбан жанра на глобално ниво.

Сингълът, продуциран от Takagi & Ketra, за първи път вижда бял ден по време на сесия между Fred и Quiles в Маями през 2020. Заради пандемията, те не успяват да завършат песента тогава и се свързват отново наскоро, за да запишат сингъла в Morplay Studios в Маями, креативното пространство на артисти като Sech, Dalex и където Myke Towers, Rauw Alejandro и Becky G създават магията си.

“Romance” има единствен по рода си стил, който започва с вокалите на Fred и тогава бива присъединен от жарката тоналност на Justin в припева.

“Romance’"се роди през 2020 в Маями, когато за първи път срещнах Justin. Бяхме в студиото заедно с Takagi & Ketra и Gianluca Vacchi, които тъкмо ме бяха представили на него. Измислихме идеята да направим нещо заедно, тъй като химията в студиото беше страхотна. Тогава, за съжаление, коронавирусът се появи, но с Justin поддържахме връзка. Веднага щом имах възможност, незабавно се върнах в Маями, тъй като наистина исках да завършим тази песен, която стоеше в ума ми от над две години. Колкото повече я слушах, толкова повече се влюбвах в нея и Justin имаше същото мнение, че тази песен трябва да бъде издадена. Никога не е трябвало да чакам толкова много за пускане на сингъл, но все пак така трябваше да бъде. След като успяхме да се съберем в студиото, се съгласихме на ново звучене. Записах куплетите си и всички много се вълнувахме“, обяснява Fred De Palma.

Новият проект на Fred De Palma идва след 23 платинени, 4 златни сертификата в Италия и 5 платинени сертификата в Испания със “Se Iluminaba”. Последният му албум “UNICO” е златно сертифициран в Италия: вдъхновен от латино звучене, което никога преди не е правено в италианската музикална сцена. Над 4 милиона месечни слушатели в Spotify и международни появи със звезди като Anitta и Ana Mena го превърнаха в единствения италиански артист, стигнал # 2 в испанската официална класация за сингли за 2020.

Justin Quiles е глобална латино супер звезда със знаменита кариера, която вече наброява 3 номинации за латино наградите GRAMMY, 22 милиона месечни слушатели в Spotify и 8.5 милиарда глобални стрийма. Той е един от най-разпознаваемите и търсени латино изпълнители и автори на песни, писал няколко хита за J Balvin, Maluma, Daddy Yankee, Anitta, Wisin & Yandel, сред много други.

Ключови думи: