На живо

7

Fred again... се завръща с нов сингъл

„ten“ е колаборация с американския певец и автор на песни Jozzy

Публикувано на 16 Октомври 2023
Fred again... се завръща с нов сингъл
Снимка: WMG

Непосредствено след безпрецедентно разпродадените 5 шоу вечери в “Alexandra Palace” в Лондон, Fred again... се завръща с нов сингъл, „ten“ – колаборация с уважавания американски певец и автор на песни, Jozzy. 

След последният успешен, нежен химн за края на лятото "adore u" с Obongjayar – най-високо класираният сингъл на Fred в Обединеното кралство до момента (№4) – „ten“ го показва да обединява сили с Jozzy за първи път.

Плодотворен писател, вокалист и сътрудник, Jozzy – с ментори от Timbaland & Missy Elliot, със съдействието на Diddy's Love Records - съавтор на създаващия история сингъл на Lil Nas X в САЩ Billboard & UK OCC #1, „Old Town Road“ – също е в помощ на успеха на изданията от SZA, Summer Walker и Latto до Metro Boomin & 6lack.

Парчето „ten“ вече е налично и излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България.

Снимка: WMG

Fred again.. в 2023
С издаването на номинирания за наградата Mercury „Actual Life 3“ миналата есен, който отново затвърди Fred.., като един от най-уникалните и ярко креативни електронни изпълнители в света, през 2023 г. Fred издигна кариерата си до нови висоти. Той даде тласък на годината, като обедини сили със Skrillex и ветеранa MC Flowdan, в сингъла на Skrillex ‘Rumble’ през януари – върховен момент от незабравимия му дебют в Boiler Room debut миналото лято.

След като изпълниха поредица от поп-ъп концерти в Лондон заедно със Skrillex и Four Tet по-късно същия месец, триото след това разпродаде емблематичната Madison Square Garden в Ню Йорк през февруари с над 19 000 продадени билета за по-малко от 10 минути – и по-късно оглавяват последната вечер на Coachella, свирейки пред над 125 000 души и допълнителни над 3 милиона, които тогава са гледали отново сета им в YouTube.

На друго място през април 2023 г. Fred също записа специален Tiny Desk Concert за NPR, в който той се учи да свири на маримба, вибрафон, сяда и на пиано и изпълнява ритми на лаптопа си едновременно, докато през май той обедини сили с Brian Eno на ‘Secret Life’ – изненадващ ембиънт албум с 13 песни, издаден от Four Tet's Text Records.
Ако това не беше достатъчно, аплодираният от критиката дебют на Fred в Гластънбъри през юни привлича една от най-големите тълпи в историята на Other Stage, преди да разпродаде общо 5 пъти концертите в лондонския “Alexandra Palace” само за една седмица в началото на септември.

След разпродадени концерти в Европа, Fred в момента е в САЩ, за да изпълни 3 разпродадени концерта на Forest Hills Stadium в Ню Йорк и още 8 разпродадени концерта в Shrine Expo Hall в Лос Анджелис.

Ключови думи: