На живо

7

Fred again.. и Obongjayar с общ трак

„adore u“ е песен, посветена на сестрата на Fred, която включва прочувствен текст

Публикувано на 14 Август 2023
Fred again.. и Obongjayar с общ трак
Снимка: Орфей Мюзик

Веднага след дебюта си на “Other Stage” в Гластънбъри и одобрения от критиката албум „Actual Life 3“, наскоро включен в списъка за „Mercury Prize“ 2023, Fred again.. си партнира с Obongjayar в нов сингъл.

„adore u“ е песен, посветена на сестрата на Fred, която включва прочувствен текст, взет от дебютния албум на Obongjayar от 2022 г. – "Some Nights I Dream Of Doors" – е първата нова музика на Fred за това лято, като съвсем скоро предстои още.

Изпълненa на живо от Fred и Obongjayar за първи път в Чикаго миналия уикенд, „adore u“ излиза преди безпрецедентните четири концерта на Fred в лондонския „Alexandra Palace“, като билетите се разпродадоха изцяло за броени минути след пускането им в продажба през юни.

Снимка: Орфей Мюзик

Стартирайки на 4-ти септември, изпълненията на Fred продължават на 5-ти, 6-ти и 8-ми септември, преди да започне серия от разпродадени концерти в Европа и САЩ, включително осем разпродадени концерта в „Shrine Expo Hall“ в Лос Анджелис през октомври и ноември.

С издаването на „Actual Life 3“ миналата есен, което затвърди Fred again.. като един от най-уникалните и изключително креативни артисти в света на електронната музика, през 2023 г. Fred издигна кариерата си до нови висоти. Той стартира годината с издаването на ‘Rumble’ през януари – коронният момент от незабравимия му Boiler Room дебют миналото лято – заедно със Skrillex и ветерана на грайм жанра – Flowdan.

След поредица от поп-ъп изпълнения в Лондон заедно със Skrillex и Four Tet по-късно същия месец, триото имаше разпродаден концерт в емблематичната „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк през февруари – над 19 000 билета бяха продадени за по-малко от 10 минути – и по-късно станаха хедлайнери на последната вечер на „Coachella“, с изпълнение пред над 125 000 души и още 3 милиона, които оттогава са гледали сета им в YouTube.

Освен това през 2023 г. Fred също така записа специален Tiny Desk Concert за NPR през април, в който той се научава отново да свири на маримба и вибрафон, едновременно свири на пиано и създава ритми на лаптопа си, а през май той обедини сили с Brian Eno за ‘Secret Life’ – изненадващ ембиънт албум с 13 песни, издаден от лейбъла Text Records на Four Tet.

Сякаш това не е достатъчно, аплодираният от критиката дебют на Fred на фестивала в Гластънбъри през юни привлече многобройна публика – една от най-големите в историята на “Other Stage” – определящ кариерата му момент, който беше допълнен от новината, че „ Actual Life 3“ е включен в краткия списък за „Mercury Prize“ за 2023 г.

Снимка: Орфей Мюзик

adore u“ излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България. 

Ключови думи: