На живо

7

Fred again.. анонсира нов албум

За да отпразнува анонса, Fred сподели нова песен, взета от албума – „Danielle (smile on my face)“

Публикувано на 30 Септември 2022
Fred again.. анонсира нов албум
Снимка: Theo Batterham

Иновативният артист и продуцент Fred again.. анонсира новия си албум „Actual Life 3 (January 1 - September 9 2022)“ – третият от неговата изключително успешна трилогия „Actual Life“, който ще излезе на 28-ми октомври чрез Atlantic Records/Орфей Мюзик.

За да отпразнува анонса, Fred сподели нова песен, взета от албума – „Danielle (smile on my face)“ (в която има мотиви от акапелата „Nice To Have“ на 070 Shake) – най-слушаната му песен тази година, която е саундтрак на неговия „реален живот“. 

Надграждайки шаблона, който вече е създаден с дебютния му дългосвирещ албум „Actual Life (February 2nd - July 19th)“ и последвалия го „Actual Life 2 (February 2 - October 15 2021)“, в „Actual Life 3“ Fred again.. продължава да развива своя описателен подход към продукцията. Използването на гласови бележки от приятели, видеоклипове, открити в Instagram и семпли от важни за него парчета, служат като личен запис на житейските му преживявания, предлагайки поглед върху неговия свят през последната година. “Actual Life 3” е продължение на автобиографичното произведение, което едновременно прави препратки и изтласква напред наследството на британската електронна музика, като същевременно служи като свидетелство за силата на музиката в подпомагането на катарзиса, изцелението и празнуването на приятелството, любовта и живота.

Анонсът е продължение на поредица от аплодирани, готови за клубовете сингли от серията „USB“ плейлисти на Fred: колаборацията от миналия месец със Swedish House Mafia – „Turn On The Lights again..“, с участието на Future (най-успешният му сингъл в класациите до момента), наситеното парче от юни – ‘Jungle’ , „Lights Out“ от януари, в сътрудничество с HAAi и Romy и „Admit It (U Don’t Want 2) “ от март, с I. Jordan. Четирите вече са част от диджей сетове в цял свят, както и от собствените изпълнения на Fred на живо – изумително усъвършенствано шоу, което пренася публиката през болезнено красивите моменти от неговата поредица от албуми „Actual Life“ и обединявайки забележителните парчета от миналото лято – „Marea (We’ve Lost Dancing) “ и „Billie (Loving Arms) “. Едно от местата, където това бива преживяно с пълна сила, е фестивалът „Coachella“ в Калифорния, където „Guardian“ коментира: "един млад човек, който изглежда веднага стана известен – Fred Again, беше сред най-забележителните изпълнители тази година".

В кратката си кариера досега продуктивният лондонски артист е издал два аплодирани, дълбоко лични албума от поредицата „Actual Life“, които бяха харесани както от феновете, така и от критиците. Миналата година Fred again.. се превърна в един от най-обсъжданите изпълнители на живо за годината, трансформирайки своите записи от „Actual Life“ в удивително, колективно изживяване на живо за първи път. С разпродадени концерти в Обединеното кралство и САЩ, той е обявен за един от „10-те най-добри изпълнители на живо за 2021 г.“ от „Mixmag“. Fred продължава възхода си с невероятния успех на неговия сет „Boiler Room“ миналия месец, който до момента е събрал над 5 милиона стриймвания, изпреварвайки артисти като Disclosure, Richie Hawtin, Skream и Fatboy Slim само за 4 седмици.

След приключване на обширно лятно турне с участия във фестивали като „Coachella“, „Primavera“, „Melt“, „Way Out West“, „Rock En Seine“ и „All Points East“, Fred again.. ще продължи възхода си на живо с разпродадени концерти в цял свят през есента на 2022 г., включително три вечери в „Terminal 5“ (с капацитет от 3000 души) в Ню Йорк, в допълнение към забележително шоу в „O2 Academy Brixton“, което ще се състои на 8-ми декември. Феновете могат да поръчат предварително „Actual Life 3“, за приоритетен достъп до предварителната продажба на билети за шоуто в Brixton.

Ключови думи: