На живо

7

Фестивалът “100 Стола” се завръща

Второто поредно издание ще бъде с нови гости и още повече зеленина

Публикувано на 11 Май 2023
Фестивалът “100 Стола” се завръща

Колективът, организация, която работи активно за по-красиви и зелени градове заедно с граждани, творци, бизнеси и институции, продължава инициативата за зелени обществени пространства “100 Стола” за втора поредна година.

Фестивал “100 Стола”, с откриване на 11 май, ще затвори ул. "Будапеща" от булевард "Дондуков" до ул. "Московска" и ще я превърне в едно от най-оживените и зелени места в София. Като подготовка екипът вече е засадил над 300 растения.

Четиридневната програма от 11 до 14 май включва поредица от концерти, съвременно изкуство, кино, stand up comedy, работилници, арт базар с уникални, ръчно изработени творения, и много вкусна кухня! “Кино на хълма” – в партньорство с Международния филмов фестивал "На брега" – ще представи български късометражни филми като “Анжела”, “Моята звездна приказка” и други.

Музикалната програма включва изпълнения от Rumbalyaka & Хюго, DJ Set by Valdy, DJ set by Ivan Shopov и EKA MOE. В рамките на фестивала ще има и работилница “Drum Circle”, както и спортни дейности - йога за деца и Зумба. Всички събития по време на фестивала са със свободен достъп. Заповядайте, за да направим заедно София един по-красив и вълнуващ град. 

Ключови думи: