На живо

7

Fabrizio Parisi поглежда с надежда към бъдещето с нова песен

„To Another Day“ дава отговор на всички въпроси, които хаосът днес ни поставя

Публикувано на 20 Май 2022
Fabrizio Parisi поглежда с надежда към бъдещето с нова песен
Снимка: Ivan Ermenkov

След като преди по-малко от месец, заедно с The Editor и Peyton, Fabrizio Parisi пусна антивоенната песен “Ticking Bomb”, днес той поглежда с надежда към бъдещето в новия си солов сингъл „To Another Day“.

Песента прави своята премиера днес, 20 май, в официалния YouTube канал на лейбъла му Fa&Mi Music. 

„To Another Day“ дава отговор на всички въпроси, които хаосът днес ни поставя.

„Нека погледнем напред с малкото останала ни надежда, че утре няма да е същото като днес“, казва Fabrizio Parisi.

Снимка: Fa&Mi Music / MonoShake Music/ Ivan Ermenkov

В музикално отношение “To Another Day” е магнетична смесица от модерен звук и меланхолията на живите класически инструменти. Вкусът пък придава мистичната основна тема, изсвирена от автентичен арменски дудук и индийски ситар. Това е стилът на Fabrizio Parisi, способен да съчетае на пръв поглед най-еклектичните музикални подходи в съвършено единство.

Във видеото на сингъла се сблъскват двете реалности – на нашето днес, замърсено от заводи, отровено от „бавния убиец“ ежедневието в големия град, задушено от страха от зараза, и надеждата за утре, огряна от свобода и природа, пречистена от водата. Умишлено Parisi работи с визуалните символи на най-големите ни страхове и събира противоречието на медицинските маски и противогаза, или както той ги нарича „това, в което сами превърнахме дома си“, срещу природата. Днес на кантара ни е реалността срещу надеждата, точно като двете посоки, в които поглежда главната героиня във видеото на “To Another Day”.

Снимка: Fa&Mi Music/MonoShake Music

„Никога няма да спра да вярвам, че музиката има смисъл тогава, когато носи послание“ - категоричен е Fabrizio Parisi и добавя - „А най-ценното е да открием баланса между смислена музика и забавление на едно място“.

На 25 май, само пет дни по-късно, излиза и клубният ремикс на “To Another Day”, дело на The Editor. 

„To Another Day“ се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура“.

Ключови думи: