На живо

7

Fabrizio Parisi & The Editor разкриха нов сингъл

Публикувано на 22 Ноември 2021
Fabrizio Parisi & The Editor разкриха нов сингъл
Снимка: Fa&Mi Music / MonoShake Music

Fabrizio Parisi & The Editor демонстрират изкусни хамелеонски заложби с най-новата си продукция "Love is Free", чийто глас е талантливата млада австрийка Fenry. 

За разлика от последния албум на Fabrizio Parisi & The Editor с певицата DIA - Wind Of East, който стъпва дълбоко и изцяло върху автентичния български фолклор, и чийто едноименен сингъл влезе в ТОП 10 на родния еърплей само за 3 седмици, "Love is Free" е напълно различно музикално предизвикателство.

Снимка: Fa&Mi Music / MonoShake Music

Върху емоционално завладяващия дийп хаус трак, продуцентското дуо слага отличителния си подпис - радиофонично поп-денс звучене (каквото добавиха и към проектите си с Графа, Рук Колева и Поли Генова). За меланхоличната нотка в парчето Fabrizio Parisi & The Editor залагат на чувствена акустична китара, но добавят и набиращите сериозна популярност в цял свят мотиви от поп и денс музиката от началото на Милениума.

Монохромното видео не само дава допълнителна стойност на посланията в текста на "Love is Free", но и естетически подобрява визуалната среда в музиката. В същото време клипът е елегантен инструмент за провокация към размисъл, като оставя вратата за интерпретации отворена. Главни действащи лица са самата Fenry и българската певица Lyrra, чийто дебютен сингъл „Believe“ беше продуциран от Fabrizio Parisi & The Editor и в продължение на месеци остана в ТОП 10 на всички класации за поп музика в България. Този път обаче Lyrra демонстрира друг свои талант – актьорските си заложби.

За новия трак Fabrizio Parisi споделя: "Когато The Editor му пусна демо версия на Fenry, веднага се влюбих в чувствената меланхолия на гласа ѝ. Беше точно това, което търсехме в този момент! "Love is Free" носи много важно и истинско послание за нас, защото „без значение къде си и накъде отиваш, не ти е нужно допълнително време, за да обичаш. Любовта не струва нищо. "Любовта е любов“, както се превежда от английски текстът на песента“.

The Editor допълва: "Love is Free" е продължение на съвместната ми работа с Balloon Records, която започна през 2015 г. Fenry е от новите артисти на лейбъла и чрез тази колаборация искаме да поговорим малко повече за нещата от живота, за трудностите в намирането на баланса между любовта и останалите важни за човек житейски преживявания". 

Музиката на "Love is Free" е резултат от съвместната работа на Fabrizio Parisi & The Editor с Fenry, която е автор и на текста. Аранжименът е на продуцентското дуо, а трака излиза през Balloon Records - уважаван австрийски лейбъл с над 30-годишна история.

Ще намерите "Love is Free" тук.

Източник: Ivy Todorova / Fa&Mi Music / MonoShake Music

Ключови думи: