На живо

7

Fabrizio Parisi & The Editor и Peyton с нова песен

Аристите отправят своето послание към света във време на насилие и войни

Публикувано на 03 Май 2022
Fabrizio Parisi & The Editor и Peyton с нова песен
Снимка: Fa&Mi Music/MonoShake Music

Fabrizio Parisi & The Editor обединиха сили с един от най-добрите гласове на световната хаус сцена – американеца Peyton, за да отправят своето послание към света в това време на насилие и войни.

Тримата създадоха въздействащ римейк на антивоенната песен “Ticking Bomb” на Aloe Blacc.

Премиерата на видеосингъла беше в официалния YouTube канал на Fabrizio Parisi & The Editor. 

„Музиката трябва да бъде много повече от музика. Тя има сила, която трябва да използва, за да отправя послания и нашето послание всъщност е едно голямо предупреждение, че стоим върху тиктакаща бомба, която всеки момент може да избухме и да взриви мира по целия свят“, казват Fabrizio Parisi и The Editor.

Версията на “Ticking Bomb” на Fabrizio Parisi & The Editor и Peyton е в електронен стил и е провокирана не само от войната в Украйна, която отеква в цял сват, а и от всички други над 20 войни, които се водят в различни точки на земното кълбо точно в този момент, днес.

С “Ticking Bomb” тримата казват на висок глас: „Спрете войните!“ и сочат с пръст опасното разделение в днешно време.

„Няма по-актуална песен в момента от “Ticking Bomb” на Aloe Blacc. Написана преди близо 10 години за конфликта в Конго, тя всъщност е песен за всяка една война, защото всички те си приличат. Всички те водят човек извън границите на човешкото и оставят след себе си трупове, разбити семейства и животи. Изтриват най-ценните и неоспорими човешки устои – правото на живот и човешки права“, допълва Peyton.

Снимка: Fa&Mi Music/MonoShake Music

В моменти като този, които преобръщат историята, всеки човек с активна обществена позиция предприема действия в помощ на страдащите от несправедливостта. Начинът музикантите да направят това е чрез музика и Fabrizio Parisi, The Eidtor и Payton избраха “Ticking Bomb”. Тримата артисти са представители на три различни националности – американец, живееш във Великобритания, италианец с български корен и българин с бесарабско потекло, които, без значение политическата позиция на държавите, от които идват, заявяват категорично човешката си гледна точка чрез музика.

Правят го и през видеото, което придружава римейка на “Ticking Bomb”. То ясно показва последствията за човека от войната. Показва как може да живеем в мирно време и как във военно. И не случайно показва децата, символ на бъдещето на света, които ще го градят утре, а от нас днес зависи какви възрастни ще са те и в какво време ще израснат.

Въпреки че песента е на английски, видеото има субтитри на руски и украински език, за да остави недвусмислено послание, че артистите зад тази песен са ПРОТИВ всяка война, против всяка репресия и против отнемането и разбиването на всеки един човешки живот без значение националността.

Преводът на руски е направен от близка до артистите рускиня, която живее в България, а на украински – от нейната братовчедка украинка, която в момента все още е в Украйна.

Ключови думи: