На живо

7

Sia & Endel пускат два нови саундскейп албума

Sia е най-новият изпълнител, чиято музика е преработена от Endel във функционални звукови албуми

Публикувано на 20 Декември 2023
Sia & Endel пускат два нови саундскейп албума
Снимка: Орфей Мюзик

Този празничен сезон Endel дава подарък за Коледа с издаването на две версии на коледния миниалбум на Sia „Gimme Christmas“.

Изпълнителката, носителка на награда Grammy, е известна със своите извисяващи се вокали и новаторско писане на песни с повече от 50 милиарда стриймвания по целия свят с хитове като „Unstoppable“, „Cheap Thrills“ и „Chandelier“. Sia е най-новият изпълнител, чиято музика е преработена от Endel във функционални звукови албуми.

Вдъхновени от радостната, празнична енергия на песни като „Snowman“, „Santa's Coming For Us“, както и най-новата й песен, химнът, оглавил световните класации „Gimme Love“, оригиналните празнични песни на Sia са преработени в сезонни звукови пейзажи, за да напомнят на всички ни колко спокойно и уютно може да бъде това време на годината. Звуковите пейзажи на Endel са предназначени да намалят стреса и да поддържат времето за почивка и сън, перфектното лекарство срещу стреса. Използвайки аудиозаписи от оригиналните песни, Endel ги трансформира, чрез собствената си технология, задвижвана от изкуствен интелект и вътрешен звуков екип, за да придаде на песните научно ръководен функционален ефект.  

Първото от двете издания е „Gimme Christmas (Endel Lofi Soundscape)“, което показва оригиналните песни и ги преосмисля в спокойна, lofi атмосфера, създавайки най-добрия фон за уютни събирания, моменти на размисъл или просто разпускане с любимите хора.  

Снимка: Орфей Мюзик

Празничните песни на Sia, наскоро преиздадени като „Gimme Christmas“, вече са станали основни в сезонния музикален каталог. „Snowman“ е една от 10-те най-слушани коледни песни на всички времена. На тези съвременни любими коледни песни може да се насладите под формата на две нови уникални изживявания.  

За да отпразнуват пускането на двата албума, Endel ще бъде домакин на поредица от аудиовизуални изживявания в приложението Endel за iOS и Android от 14 декември, като част от тяхната серия „Endel Moments“.  

За ENDEL

Endel е уелнес компания за звук с изкуствен интелект, със седалище в Берлин. Компанията използва патентована технология с изкуствен интелект за създаване на звукови пейзажи за сън, фокусиране и релаксация в екосистема от награждавани приложения и на цифрови платформи за стрийминг. Техните научно потвърдени звуци, създадени с топ артисти, включително Grimes, James Blake и Miguel, са привлекли аудитория от 3 милиона месечни слушатели/потребители в своите платформи. Иновативен лидер в сферата на изкуствения интелект и функционалната музика, Endel си партнира с водещи дигитални платформи, Amazon Music и Apple Music, както и с утвърдени лейбъли, включително Universal Music Group, Warner Music Group, AWAL & Future Classic.

Ключови думи: