На живо

7

Eminem обяви, че скоро ще издаде нов албум

Първият сингъл от него е „Houdini“, в който Eminem се опитва да сложи край на своето емблематично алтер его

Публикувано на 03 Юни 2024
Eminem обяви, че скоро ще издаде нов албум
Снимка: Анимато Мюзик / UMG

След участието си на драфта на NFL 2024 в Детройт през април, рап иконата Eminem изненада феновете си и обяви нов албум - The Death of Slim Shady (Coup de Grace).

Първият сингъл от него е „Houdini“, в който Eminem се опитва да сложи край на своето емблематично алтер его. Парчето е фалшиво криминално разследване на героя, популяризиран с албума The Slim Shady LP от 1999 г.

Снимка: Анимато Мюзик / UMG

В тийзър видео Eminem заяви пред илюзиониста David Blaine: „За последния си трик ще направя така, че кариерата ми да изчезне“.

Този драматичен момент съдържа препратка към известния магьосник, който почина на 52-годишна възраст. Самият Marshall Mathers ще навърши 52 през октомври. Макар премиерната дата на албума The Death of Slim Shady (Coup de Grace) да не е обявена, той се очаква да излезе това лято.

Официалният видеоклип, режисиран от Rich Lee, напомня за хита на Eminem от 2002 г. „Without Me“. В клипа участват Dr. Dre, Snoop Dogg, Pete Davidson, комикът Shane Gillis и самият Eminem, облечен отново в костюма на Robin. Видеото включва и подражателите на Slim Shady, които се връщат към изпълнението на рапъра на MTV Video Music Awards през 2000 г. 

Ключови думи: