На живо

7

Ема Краун с двойна доза музика

Изпълнителката пусна „Отначало“ и „Чай“ в един и същи ден и час

Публикувано на 21 Август 2022
Ема Краун с двойна доза музика
Снимка: Directo Agency

Двойна доза музика предлага Ема Краун.

Елегантната изпълнителка пусна не само две нови песни, но го прави в еднакъв час и ден.

Проектите „Чай“ и „Отначало“ са достъпни от 19 август в 19:00ч. като от екипа предвиждат успех не само заради ангелската нумерология, но и заради качеството на продукцията.

Силно емоционални и в същото време деликатни са посланията на двете песни, зад чиито заглавия стоят съкровените стихове на Мира Дойчинова – Irini. Ема умело успява да си съчетае, за да докосне най-интимните чувства и мисли с „Отначало“ и да добави закачлива нотка флирт във втория сингъл - „Чай“.

Ема Краун споделя, че вдъхновението за „Отначало“ се появява още през 2018, когато за първи път се ражда песента. Дуетната ѝ половинка – Светльо от EXPOSE е дългоочакван обект за колаборация, а силното приятелство между двамата помага за искрено пресъздаване на всички топли емоции в мелодията и визията.

Снимка: Directo Agency

 

Към „Отначало“ се присъединяват и професионалните музиканти Станислав Иванов – тромпет и Лазар Бенов – барабани, като допринасят за романтичното звучене на песента, а Ивелин Атанасов финализира аудио продукцията с микс и мастеринг.
Видеоклипът на „Отначало“ впечатлява и с изключителен кадър, в който попада нестандартно изработен шах - великолепно дело, на художника Драган Милев - Дари. Фигурите са от различна дървесина, а шахматното поле е от традиционна дъска за приготвяне на класическа българска баница. Шахът изобразява единствената битка загубена от Чингиз Хан от сребърните българи и сам по себе си е произведение на изкуството.

За разлика от емоционалната визия на „Отначало“, клипът на вторият сингъл на Ема Краун – „Чай“ излиза под формата на лирик видео. Самата изпълнителка поема създаването, като признава, че видеообработката е професионална нейна слабост. Тематиката на песента се завърта закачливо около лекия летен флирт, сюжетно придружен с покана за чай. Ема се заема с музиката, а върху аранжимента и аудио продукцията работи заедно със Стоян Бозов. Като подарък за меломаните е и невероятният бас на Васил Андреев от „Куул Ден“. Проектът включва и акустична джаз версия на песента – пиано и глас, която ще се появи до края на месеца.

„Отначало“ и „Чай“ излизат в YouTube канала на Ема Краун, с подкрепата на НФК и програма „Музикални инициативи“.

Актуалните песни са придружени с обещанието следващите три месеца да са заредени с още музикални проекти от Ема и заявката за цялостен албум, през новата годината.

Ключови думи: