На живо

7

Elton John и Britney Spears издадоха дългоочакван дует

"Hold Me Closer" е танцувално заглавие, изпълнено с летен заряд, което събира двама от най-обичаните и успешни изпълнители в историята на поп музиката

Публикувано на 26 Август 2022
Elton John и Britney Spears издадоха дългоочакван дует
Снимка: Animato Music / Universal Music Group

Ненадминатият певец Elton John и поп иконата Britney Spears представиха новата си колаборация "Hold Me Closer" – танцувално заглавие, изпълнено с летен заряд, което събира двама от най-обичаните и успешни изпълнители в историята на поп музиката.

Издаването на "Hold Me Closer" бележи и официалното завръщане на Britney, след шестгодишна творческа пауза, а нейните разпознаваеми вокали са перфектен финален щрих, който вдъхва нов живот на песента. Идеята за сътрудничеството се поражда през 2015 г. след като певицата споделя любовта си към класиката на Elton от 1971 г. - "Tiny Dancer". 

"Искрено съм развълнуван, че имах възможността да работя с Britney Spears. Тя е истинска икона, една от най-големите поп звезди на всички времена и звучи невероятно на този запис. Възхитен от това, което създадохме заедно", споделя за съвместния проект британският певец, пианист и композитор. 

Продуцирана от Andrew Watt, фантастичната музикална изненада за феновете на Elton John и Britney Spears - "Hold Me Closer" е свежа съвременна интерпретация на един от най-големите хитове на Elton John - "Tiny Dancer". "Tiny Dancer" остава като една от най-обичаните песни на John и едно от най-изявените парчета от студийния му албум Madman Across The Water от 1971 г. Новата песен включва и елементи от други легендарни заглавия от каталога на Elton, включително "The One" и "Don't Go Breaking My Heart". 

Ключови думи: